Milovník čaje

Milovník čaje https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450892/bmid_milovnik-caje-ecN-450892.jpg 4 12 4

- V KRABICI ČAJE JE VELKÁ DÁVKA POEZIE A KRÁSA POROZUMĚNÍ. - Ralph Waldo Emerson Výjimečná kniha věnovaná všem milovníkům čaje. Čaj je mnohem víc, než pouhý nápoj: je to známka chuti, zpříjemnění setkání nebo inspirace pro duchovní chvíle. Pití čaje je symbolem přátelství a pohostinnosti. Tato kniha vás seznámí s padesáti nejznámějšími druhy čaje i s taji přípravy tohoto lahodného nápoje. Text doplňuje mnoho barevných fotografií.... celý text

Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno: , Pangea
Originální název:

Tea Sommelier , 2013


více info...

Přidat komentář

rabor
01.01.2024 2 z 5

Milovník čaje je ze vzdálenějšího pohledu pěkná kniha o čaji. Pevný desky, velký formát, při letmém prolistování spatříte mnoho fotografií šálkú, čajových konvic a skla ve kterém se louhují lístky právě zalitého čaje a to vše vedené na těžkém křídovém papíru. Milovník čaje je výborná kniha do vaší knihovny, pokud chcete nějak prezentovat svojí příslušnost k čajomilství a dát třeba návštěvě najevo, že by vás mohla na vánoce zásobovat čajem (což ale múže být dvousečný, pokud dostanete pořádný balík čaje Earl Grey a budete to muset pít, abyste neurazil). Nicméně pokud se nedejbože rozhodnete knihu číst, obávám se, že otevřete špatně zamčená vrátka, které vedou za kulisy potěmkinovy vesnice a z textu sestávajícím vesměs z obecných článkú o čaji přepsaným z wiki a několika návodú na přípravu čaje, který navíc na českým trhu ani neseženete radost asi mít nebudete.

Angelika92
26.10.2023 4 z 5

Kniha je krásná, to se musí nechat. Krásné fotky, popis čajů a jeho přípravy. Tuto knihu by si měl pořídit každý milovník čaje. Na konci jsou zajímavé recepty, ale asi se jimi nenechám inspirovat.


Pavla-Adina
10.04.2022 4 z 5

Krásný, fotograficky vymazlený, průvodce světem čaje, máme doma vždy po ruce (a v dosahu očí). Kniha přináší mnoho inspirace a informací o čaji, jeho vaření i přípravě netradiční tea-pokrmů.

Zuzka12627
28.07.2021 4 z 5

Tuto knihu doporučuji všem, co milují čaj nebo se jen chtějí dozvědět o jeho historii. Kniha vás seznámí s čajovníkem, barvami čajů, správnou přípravou a je doplněna mnoha fotografiemi a na konci jsou i recepty. Velmi se mi líbila.

Štítky knihy

čaj

Autoři knihy

Fabio Petroni
italská, 1964
Gabriella Lombardi
italská, 1974

Kniha Milovník čaje je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x