Milostný život

Milostný život https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41249/bmid_milostny-zivot-663a71da808b6.jpg 4 10 4

Román Milostný život rozvíjí příběh rozporuplného vztahu mladé ženy s o čtyřicet let starším mužem. Nadějná studentka Jaara, která dosud vedla poklidný manželský život, bezhlavě propadá kouzlu Arjeho, starého přítele a bývalého spolužáka svého otce. Nevyrovnaný a destruktivní vztah vrhá nové světlo na Jaařin předešlý život i na tajemstvím obestřenou minulost jejích rodičů. Vzrušení ze záhadného a krutého muže a nepoznaná sexuální rozkoš se mísí s ponížením, kterému ji Arje neustále vystavuje. Hrdinka se musí zbavit závislosti, pochopit, že není cesty zpět, a pokusit se najít ztracenou sebeúctu. Milostný trojúhelník Arjeho, Jaary a jejího manžela Joniho se nakonec ukáže být jen odrazem událostí, které se odehrály již před čtyřiceti lety, a ozvěnou daleko staršího talmudického příběhu.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Eroika
Originální název:

Chajej Ahava , 1997


více info...

Přidat komentář

Felidae
23.05.2021 5 z 5

Měla jsem obavy knihu číst, název, obálka a nakladatelství vyvolávaly dojem šílené červené knihovny. Ale izraelská autorka s jménem - nositelem kvality mě přesvědčily. A nezklamalo, úžasný příběh, skvělý jazyk. Nebojte se, tady nejde po ztracený čas.

zuvacka
30.05.2019 2 z 5

"Tak co na mne milujes, zeptal se znovu, to me opravdu zajima. Konecne te neco zajima, zabrucela jsem, miluju barvu tvoji kuze, tvuj hlas, chuzi a zpusob jakym si zapalujes cigaretu, vedela jsem, ze ho muj ubohy a nahodily vycet zklame, ale on se posmesne usklibl, jestli v tobe takove malickosti budi tak velkou lasku, co teprve az narazis na nekoho opravdu mimoradnyho. A ja na to, kdyby tak velikost lasky zavisela na vlastnostech toho, koho milujes, a pomyslela jsem na Joniho... Arje vypadal otravene, nedostal davku, kterou tak potreboval, moje laska totiz nijak nesouvisela s tim, jaky je, takze mu nelichotila ani o nem nic nerikala, bylo mu zatezko vzdat se prava byt milovan z tech spravnych duvodu, myslim si, ze mi proste jeste nerozumis, rekl, jsi tak zabrana do toho, co ode mne dostavas a nedostavas, ze me nevidis takovyho, jaky jsem bez tebe, a ja mu rekla, to je pravda."


Jana283
30.07.2018 2 z 5

A byla to láska????

Petr.c17
18.02.2016 4 z 5

Kniha se čte jedním dechem - je napsaná skoro jako by jednou větou - připomíná mi tím Hraba (Obsluhoval jsem anglického krále, Proluky). Tato "snadnost" čtení ve mně vzbuzuje ovšem pocit povrchnosti, který je však narušován a pozdvihován pomocí překvapivých metafor a ozvláštňujících nápadů, ze kterých jsem měl pocit...obohacení.
Možná ne přesně tématem, ale úhlem pohledu mi evokuje izraelský film, co jsem nedávno viděl: "Šestkrát"
http://www.csfd.cz/film/342853-sestkrat/prehled/
(říkám si pod dojmem filmu i knihy: to jsou ženy v Izraeli tak submisivní nebo jak tento postoj nazvat?)