Americký špion

Americký špion https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155042/americky-spion-155042.jpg 4 40 7

Milo Weaver série

< 3. díl

Mila Weavera nepřestávají pronásledovat noční můry z posledního úkolu, jejž plnil coby Turista, pro vnější svět neexistující tajný agent CIA. Odbor turistiky byl naštěstí krátce nato zrušen a Milo se tak může vrátit k rodině. Weaverův bývalý šéf Alan Drummond, pro něhož byla Turistika vším, se však rozhodne vyrovnat poslední účet, a to s čínským špionem, který stojí v pozadí rozpadu Drummondova celoživotního díla. Poté co Drummond beze stopy zmizí, ocitá se Milo zpátky ve hře plné utajovaných pravd, lží i dezinformací. Americký špion dovršuje celosvětově úspěšnou trilogii špionážních thrillerů (Turista, Knižní klub 2010, Nejbližší východ, Knižní klub 2012).... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

An American Spy , 2012


více info...

Přidat komentář

jarda155
14.03.2020 4 z 5

Pro toho kdo měl u dvojky problém s množstvím postav již tento díl nebude.Je zde navíc ještě o něco komplikovanější a propletenější děj,jak se na špionážní knihu sluší.Autorovi jsem vděčný,že ta čínská jména si nejsou podobná,protože to už by bylo opravdu problémové.
Dle otevřeného konce očekávám další díl,který bych si opět nenechal ujít.

siena
21.07.2018 5 z 5

Trilogie dočtena...i když, na konci zůstala pootevřená vrátka. Jak se nakonec na tento žánr sluší a patří.
Svět špionážních románů jsem objevila ve společnosti pana spisovatele s velkým S, panem John Le Carré. Začala jsem tedy vyprávění o tajném agentovi Milu W. číst s jistou dávkou zvědavosti, která mne nakonec neopustila do posledních stránek příběhu. Jednotlivé díly na sebe sice navazují, ale autor jimi elegantně provádí i nečtenáře předchozích.
O. Steinhauer si vybral zajímavý námět, svět čínských tajných služeb a jejich vliv na mezinárodní politiku. V tomto třetím díle si také pohrál s časem, vyprávění se v něm různě vrací, předbíhá. Zápletku tím více zašmodrchal, a tím i zatraktivnil, protože na konci samozřejmě zjistíme, že je všechno jinak. Je také poznat, že autor dlouhodobě žije ve střední Evropě, místní reálie jsou věrně popsané. Zajímavé může být i to, že knihy jsou napsány již několik let zpátky, můžeme tedy porovnat s tím, jak se "svět" změnil/nezměnil.
A ještě bych ráda ocenila vydavatelství, Knižní klub. Ačkoliv se knihy mnoho neprodávaly, a upřímně se tomu divím, vydalo všechny tři. Což je dnes zcela nevídané.


technik1965
23.02.2018 5 z 5

Super kniha, autor si na záver nechal otvorené dvere pre ďalší príbeh.

Schamila
25.09.2017 4 z 5

Taky dobrýýý - možná trochu méně krve, ale zase vím, jak to chodí v Číně - co dělají a jak dělají špióni. Milo byl fajn, zase to správně ocukroval - rozhodně nelituji, že mám celou sérii a za tak malinkatý peníz moc dobré čtení. Doporučuji.... kdo je trpělivý čtenář, ten to ocení!

KaiShun
02.04.2017 2 z 5

Co to bylo?

derminator
12.03.2014 2 z 5

O tomto spisovateli se píše že je jako Ludlum nebo Forsyth já tedy musím říci že do těchto velikánu špionážních románů má ještě hodně daleko. Tato kniha střídá děj jako ponožky v ději se tedy snadno ztratíte je to až moc překombinované první dvě knihy byly nesrovnatelně lepší. Za tento paskvil nemohu dát víc než 40%.

Hella
28.07.2013 2 z 5

Marná sláva - v ději jsem se těžce a často ztrácela, pochopit ho kompletně by chtělo zřejmě pár vysokých špionských škol.... a domnívám se, že kvality předchozích dvou autorových knížek tato nedostihuje ani náhodou.

Štítky knihy

špionážní zápletka

Autorovy další knížky

Olen Steinhauer
americká, 1970
2012  83%Nejbližší východ
2015  66%Všechny staré nože
2013  76%Americký špion
2010  79%Turista