Muži, kteří nenávidí ženy I

Muži, kteří nenávidí ženy I https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146155/muzi-kteri-nenavidi-.jpg 4 81 20

Milénium (komiks) série

1. díl >

Světový fenomén nyní v komiksové podobě. Mikael Blomkvist je známý ekonomický novinář, který se zrovna nachází v nelehké situaci, prohrál soudní spor s finančním magnátem Hansem-Erikem Wennerströmem, jehož špinavé praktiky se pokusil odhalit. Soud mu nařídil zaplatit tučné odškodné a jeho novinářská pověst je v troskách. Nejradši by zalezl pod zem. V tu chvíli ho však kontaktuje bohatý průmyslník Henrik Vanger a učiní mu zvláštní nabídku. Pomůže mu porazit Wennerströma, pokud Blomkvist vyřeší zmizení jeho neteře Harriet, k němuž došlo před třiceti lety. Mikael se ihned pustí do pátrání a na pomoc si přizve nepřekonatelnou mladou hackerku Lisbeth Salanderovou. Společně tvoří zvláštní pár, ale skvělý tým a brzy začnou odhalovat temnou a krvavou historii rodiny Vangerů. Trilogie Milénium švédského autora Stiega Larssona se stala celosvětovým fenoménem, nyní vychází první díl série v komiksové podobě. Text adaptovala známá autorka kriminálních románů Denise Mina, grafické podoby se ujali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW. Komiksové zpracování trilogie je rozděleno do šesti dílů, Muži, kteří nenávidí ženy I (v anglofonních zemích vyšlo pod názvem Dívka s dračím tetováním, The Girl with the Dragon Tattoo) jsou prvním z nich.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Host
Originální název:

The Girl with the Dragon Tattoo , 2012


více info...

Přidat komentář

janina66
20.07.2023 5 z 5

Výborný komiks.
Poslouchala jsem celou sérii Milénia, a jen díky znalosti knih se v komiksu dá orientovat.
Ovšem, kdo nezná podrobný děj knih, myslím, že se sotva v komiksu vyzná.

Booky84
10.07.2023 5 z 5

Četla jsem knihy, viděla filmy a teď ještě komiks, který je skvělý. Líbí se mi kresba i krátké dialogy - půjčila jsem si hned všechny díly. :-) Kdo má rád Milénium, tak tomu se určitě bude líbit i komiksové zpracování a já jdu hned na druhou část - nechápu, proč první díl rozdělili na části?!


Roseblood
31.05.2021 5 z 5

Četla jsem první díl Milénia, viděla filmy a teď se mi do ruky dostal komiks.

Zdařilá kresba, už samotná obálka si říká o pozornost. Jen si nejsem úplně jistá, jestli to pochopí i ten, který nikdy nečetl knihu ani neviděl film.

Ni.kk.i
14.05.2021 5 z 5

Když se někdo šikovný rozhodne ztvárnit takovýto úžasný příběh od geniálního Stiega Larssona, chce to opravdu talent a kuráž. A povedlo se! Senzační komiks je na světě! Líbí se mi jakým stylem je komiks namalován a proveden, celý příběh to jen podtrhuje a dodává nádech perfektnímu ději. Jen škoda, že je děj rozdělen na dvě části.

Diabel
28.08.2018 3 z 5

Po grafické stránce tomu nemám co vytknout. Už samotná obálka láká k tomu, abyste komiks otevřeli a začli číst... Víc kladů zde nenajdu. Příběh byl takovej chudej. Nemohu srovnat s knihou, protože jsem ji nečetl. Viděl jsem pouze film a protože mám rád komiksy, tak jsem si je chtěl přečíst, ale dostal jsem se jen k prvním dvěma (část I. a II.) a ostatní již nečetl. Možná je ta kniha určena prostě jen pro sběratele komiksů, fanoušky série nebo pro ty, kteří se nechtěli pouštět do silných svazků trilogie. Mě to bohužel moc nezaujalo a už si ani upřímně nepamatuji, o co šlo. Zůstal jen pocit neuspokojení z četby.
Co se týká filmu (švédská verze), tak ten se povedl a hodně se mi líbil. Ten mohu doporučit.

Moje hodnocení 5/10

Anna 13
28.07.2018 5 z 5

Absolutně boží!!!
Přenádherné kresby, které do detailu odpovídají popisům Stiega Larssona.
Pro skalní fanoušky této série je komiks milým ohlédnutím za neskutečně propracovaným příběhem. Ráda jsem se opět viděla s Bergerovou, Blomkvistem a s Lisbeth. :)

Akorát je škoda, že se první kniha musela rozdělit do dvou částí. Těším se na další vybarvené díly.

Série MILÉNIUM je zkrátka boží, úplně nejlepší... a to v jakékoliv podobě.

Jupijow
30.06.2018 3 z 5

Graficky vydařené, ale to je vše. Bez znalosti knihy by jste si ani neškrtli.

JankoSvec
08.01.2017 3 z 5

Super detektívka, aj keď tomu kdo čítal predlohu bude veľa detailov chýbať.

Janea777
06.11.2016 5 z 5

Kvalitní zpracování kvalitního příběhu, textově i graficky. Autoři se s obtížným tématem vypořádali skvěle.

RickyRicardo
20.09.2016 3 z 5

Předlohu mám již dávno pečlivě přečtenou a komiksovou verzi beru spíš jako takový bonus. Obálka je boží, stejně jako celé grafické zpracování komiksu. Co mi však chybělo byl nedostatečný důraz na násilné a akční scény, které komiks pouze jednostránkově přeletěl. Pro toho kdo předlohu nečetl musí být komiks hrozně matoucí a uspěchaný.

Hadati
14.06.2016 3 z 5

Románovou předlohu jsem nečetl, takže nedokážu porovnávat, ale s hlavní hrdinkou se dá snadno sympatizovat, i když se neztotožníte s jejím stylem života. S napětím pak očekáváte, co přesně se jí vlastně stalo, přestože si to dokážete v hrubých obrysech již představit. Jedná se o temný příběh, po kterém mohou mít slabší povahy špatný pocit.

suezie
12.04.2016

Graficky je to opravdu zdařilé.
Ale co ten zbytek? Nechci tento komiks úplně odsoudit, protože si to nezaslouží.
ALE... pro koho to má být určeno? Možná právě kvůli tomu, že jsem četla Larssonovy "Muži, kteří nenávidí ženy" a viděla americkou verzi filmu, mě to bohužel moc nebavilo. Jenže, kdybych nevěděla o co v tom příběhu gou, tak bych to rozhodně nepochopila.
Doporučila bych to těm, kteří opravdu Larssonovo Milénium žerou. Možná oni jsou totiž cílová skupina...?

Alma-Nacida
07.09.2014 3 z 5

Graficky zdařilé, ale jinak je příběh zploštělý až skoro směšně. Tři hvězdy dávám jen za grafickou stránku, jinak by mi stačila i jedna.

Lazy
31.01.2014 2 z 5

Obálka, ten komix má fakt pěknou obálku, ale jinak to je něco mezi zvratkama a křečí. Právě jsem dočetl první knihu, která alespoň dávala relativně smysl, ale tady se mi před očima objevovaly nesmyslné věci. Tež grafika mi moc nesedí (až na tu obálku).

OldaB
12.01.2014 1 z 5

Nuda, nesedla mi ani grafika, ani příběh. Přestože se mi kniha i film líbily, tohle mě nijak neoslovilo. Možná přesycenost.

habakkuk
14.11.2013 1 z 5

Mám rád komiksy, ale tohle mě upřímě zklamalo.
O ničem!!!

tukacka
12.11.2013

komiks mě zklamal, čekala jsem trochu víc.

Pihtipudas
15.05.2013 5 z 5

Od komiksového zpracování takové bomby, jakou Larssonovi Muži, kteří nenávidí ženy jsou, jsem pro jistotu nečekala zázraky. Nicméně po přečtení jsem nadšená! Kniha má úžasnou obálku, jednotlivé stránky, graficky to zkrátka táhne oči ke knize. Samozřejmě je příběh zjednodušený, ale dle mého názoru tak, že se z něj nic zásadního nevytratí. Určitě bych doporučila milovníkům Larssona i komiksovým nadšencům, kteří si v knize najdou zase něco trochu jiného.

Daxie L. Jesus
04.05.2013 4 z 5

Komiks podle filmu, natočeného podle knihy. Ehm...Komiks jako komiks.

Kaihomielisyys
22.04.2013 odpad!

Totální zklamání..nevím, co sloužilo jak předloha, ale odhaduji, že americká filmová verze, to by tak nějak odpovídalo, film jsem sice neviděla, ale umím si tu hrůzu živě představit. Totální zlo...místy neuvěřitelné kraviny...upřímně, jsem z toho pěkně naštvaná!

Štítky knihy

zfilmováno komiksy

Autoři knihy

Denise Mina
skotská, 1966
Andrea Mutti
italská, 1973
Leonardo Manco
argentinská, 1971

Kniha Muži, kteří nenávidí ženy I je v

Přečtených122x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce29x
Chystám se číst19x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x