Milá Joy

Milá Joy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495224/bmid_mila-joy-QDg-495224.png 5 21 5

Něžná a dojemná kniha o náhlé smrti milované manželky Joy. Zručné a výmluvné kresby doprovázejí autobiografický příběh, ve kterém ovdovělý otec vykresluje každodenní snahu přežít strašnou bolest ze smrti ženy a pečovat při tom o dvě děti, Lily a Bena, aby se zase mohly radovat ze života. Říká se, že muži neumějí mluvit o svých pocitech. Andrews své pocity kreslil - a výsledek je výmluvnější, než jakákoliv slova. Každodenní kreslení se stalo způsobem, jakým se Gary se svým zármutkem vypořádal. Pozorujeme často tragikomickou snahu rodiny normálně fungovat, popasovat se s tisícem běžných věcí, které ovšem uměla a dělala vždycky máma, chápeme zmatek, jaký Gary prožívá, když v noci zjistí, že manželčina strana postele je prázdná... Garyho poctivé a mnohdy i zábavné ilustrace chytí čtenáře za srdce. Milá Joy je příběh o tom, jak se jedna rodina naučila po tragédii zase žít. Kreslený deník se stal jeho každodenní terapií, jak se vyrovnat se steskem po náhlé ztrátě manželky a zároveň zvládnout péči o dvě děti. Svůj kreslený deník nadále udržuje, každý den přidává jeden kreslený strip na Twitter i Instagram.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Cesta domů
Originální název:

Finding Joy , 2020


více info...

Přidat komentář

whiolet
31.01.2024 4 z 5

Smutné, dojemné krátké povídání o smrti milované ženy, doplněné ilustracemi muže, který ji miloval,ale musí žít dál kvůli jejich dětem.

Augustina
19.09.2023 4 z 5

Vtipná, něžná, opravdová.


zuzi1162
08.07.2022 5 z 5

Nádhera

Boboking
24.06.2022 4 z 5

Moderně řečeno "grafický román" popisující (či vykreslující) život jednoho muže po ztrátě milované manželky. Bez zbytečného sentimentu a srdcervoucích emocí... Prostě "Démon zármutku" časem přestane ovládat jeho život, protože ten musí plynout dál, pro něj i jeho děti. Jen láska zůstává. Není to žádná "motivační literatura", žádný návod "jak přežít truchlení". Prostě "obrázkový deník" jednoho vdovce. Doporučuji.

Štěpinambura
12.06.2022 5 z 5

Nádherná kniha. Hondě obrázků ale tak kráný a místami vtipnýděj. Dojemné - doporučuji!!!!

Štítky knihy

vyrovnání se se smrtí

Autorovy knížky

Gary Andrews
anglická
2022  96%Milá Joy

Kniha Milá Joy je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x