Mikropredsavzatia - Malými krokmi k veľkej zmene

Mikropredsavzatia - Malými krokmi k veľkej zmene https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257812/mikropredsavzatia-malymi-krokmi-k-v-257812.jpg 4 24 10

Táto kniha vám pomôže meniť váš život postupne, jednoducho, bez stresu a natrvalo. Lebo aj keď si stále dávate nejaké predsavzatia, vaše odhodlanie a pevná vôľa časom ochladnú. Porazia ich dlhoročné návyky a rutina bežných dní. Caroline Arnold však prichádza s účinným a systémovým riešením, ako sa svojich rozhodnutí držať a predsavzatia si splniť. Všetky „veľké zmeny“ rozdeľuje do čiastkových cieľov a vo svojej knihe opisuje praktický návod, ako ich dodržať. Keďže jej teória zlepšenia života vďaka mikropredsavzatiam sa opiera o malé a postupné zmeny, človek nie je nútený robiť radikálne a často dosť vyčerpávajúce obraty v živote.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Small Move, Big Change. Using Microresolutions to Transform Your Life Permanently


více info...

Přidat komentář

Danafantom
18.04.2023

Rady jsem nevyužila, protože si nedávám předsevzetí.

Erys
14.01.2020 3 z 5

Kniha je dosti motivační, jako nápad dobrý, bohužel se ty stejné rady a tzv. mikropředsevzetí opakují, proto jsem měla problém s jejím dočtením. Dala by se zkrátit na brožurku, ideálně jako motivační poster někam do kanceláře.


Usmivamse
03.03.2019 5 z 5

Tahle kniha mi sedla. Podařilo se mi díky ní zbavit zlozvyku nechávat oblečení nebo vyprané prádlo přehozené přes křeslo či židli. Poté, co jsem 6 neděl trénovala předsevzetí "žádné prádlo na židli" podařilo se mi vypěstovat se "odpor" k prádlu na židli a vydrželo i to už několik let. Teď čtu knihu podruhé a přemýšlím o nějakém dalším mikropředsevzetí. Funguje to spíš na jednodušší věci a zlozvyky, ale i to je fajn. Kromě Konce prokrastinace už mě dlouho žádná kniha o osobním rozvoji konkrétně nepomohla něco změnit k lepšímu.

TomTomis
12.02.2018 2 z 5

Tato kniha byla "náročná" ve smyslu ji dočíst. Možná to má zajímavý nápad a myšlenku, ale proč to musí být tak zbytečně dlouhé? Plácá se tu dokola to samé... Ach jo.

evelýny
18.10.2017 3 z 5

Kniha o možném zdokonalení sebe samé, možná o zažehnání krize středního věku a možná jenom o napravení určitých zlozvyků, zkrátka kniha o tom, jak se pomalu, ale jistě stát dokonalou, dokonalejší, nejdokonalejší na celém světě -)). K tomu stačí pouze maličkost - správně zvolit své předsevzetí. Aby bylo účinné, mělo by být co nejjednodušší, vlastně takové mikro přesvědčení, lehce proveditelné. Jeho pravidelným opakování je možné vybudovat reflexivní chování.

P.S: Na konci knihy se mi ulevilo, že nemusím jezdit do práce taxikem a tudíž mohu vlastnit pouze 1 slovy jednu peněženku, klíče odkládám na věšák okamžitě po odemknutí a tudíž je nemohu mít zahrabané na dně kabely pod nákupem v pracovně v 1. patře :-)))
Některé příklady ze života paní spisovatelky byly úsměvné...(aspoň pro mě. :-)))
Přesto pár mikropředsevzetí trénuji.
Teď stačí jenom vytrvat! :-))

Anmara
21.07.2016 4 z 5

Sice jsem jí ještě nedočetla do konce, ale některá tzv. mikropředsevzetí se mi už podařilo zavést do života. Můžu jen doporučit každému, kdo bojuje s chronickým neplněním předsevzetí. Bohužel, ani u aplikaci mikropředsevzetí se člověk nevyhne "soubojům" s vlastní pohodlností/leností/zaběhlými (zlo)zvyky a bez odhodlání a určité dávky úsilí se ani tady neobejdeme.

mariva
18.05.2015 4 z 5

Zajímavá a inspirující knížka. Teď ještě uvést její rady do každodenního života.

worka
06.03.2015 3 z 5

Předsevzetí se nám většinou nedaří plnit, protože jsou příliš radikální a nepřesně formulovaná.
Autorka radí začít malými kroky, které si přesně definujeme. Tím se dá nastartovat celý evoluční proces. Líbí se mi, že místo vágního "vědci zjistili" jsou zde jasné odkazy na zmiňované studie a články.
Bohužel mi přijde, že by na stejnou informační hodnotu stačila cca polovina stran. Když čtu popáté, jak se autorka naučila věšet si kabát... , tak si říkám, že už jsem to někde četl.

Alma5
13.02.2015 5 z 5

Velmi konstruktivní kniha, podle které se dá okamžitě začít s postupným "sebevylepšováním". Vlastně jde o velmi jednoduchý princip, že předsevzetí člověk začne plnit postupně v malých, snáze dosažitelných krocích.

smallycz
29.01.2015 4 z 5

Hezký návod na to, jak si nastavit mikropředsevzetí a zkusit změnit svůj život od těch nejmenších krůčků.

Štítky knihy

psychologie rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy knížky

2014  78%Malý krok, velká změna

Kniha Mikropredsavzatia - Malými krokmi k veľkej zmene je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce14x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x