Michal Tučný – A vzpomínky ty nemůžeš si zout

Michal Tučný – A vzpomínky ty nemůžeš si zout https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50652/a-vzpominky-ty-nemuzes-si-zout-50652.jpg 4 18 5

Biografie nabízí zasvěcený a plnohodnotný obraz zpěváka Michala Tučného. Poutavě napsaný životopis představuje pravdivý obraz jednoho z nejvýznamnějších představitelů české country hudby. Není divu, neboť jedním ze spoluautorů je manželka M. Tučného. Součástí vyprávění jsou citace z novinových rozhovorů a vzpomínky jeho spolupracovníků. Knížka je celkově laděna nostalgicky, ale míra únosnosti je vystižena správně. Čtenář si může udělat celkovou představu nejen o zpěvákovi, ale také o poměrech a praktikách, které byly pro domácí country hudbu příznačné především v předlistopadové době.... celý text

Přidat komentář

Argos
12.05.2021 5 z 5

Kniha dobře mapuje zpěvákův život. Bohužel ani skoro za tři dekády od jeho smrti tu není nikdo podobný, kdo by dělal hudbu v jeho stylu. Zející díra na poli české country hudby trvá. Autorsky dobře napsané, čte se pěkně, místy až smutné věci uvedené.

Francoa
05.04.2013 5 z 5

Oblíbená kniha v které si rád občas zase něco přečtu nebo aspoň listuji.Jeho karieru jsem sledoval hned od prvních začátků,kdy jsem ho slyšel zpívat anglicky rokenroly na čajích v kavárně Belveder,v kapele jeho bráchy.Už tam se mi líbil a později mi učaroval jeho hlas a krásná čeština.Vůbec si nemyslím,že by byl smutný i když si hodně vytrpěl (po zdravotní stránce) spíše naopak.Několikrát jsem ho potkal,ale protože jsem věděl,že neměl moc rád,když mu hned někdo tykal (z článků v časopisech) ,ale já bych ho jinak ani oslovit neuměl , respektoval jsem toto jeho přání a proto vždy jen kývnul hlavou na pozdrav.Kniha mi potěšila ,protože jsou to i někdy mé vzpomínky ,v Praze jsem nevynechal snad jediný koncert..
Každý kdo poslouchá rád jeho písně by si měl knihu přečíst,stoji za to.


maryzka
12.05.2012 3 z 5

nejlepší kniha která byla o tučném napsana i když jsem byla překvapena tím že se rád napil. Tohle bych do něj nikdy neřekla.

Bránolog
03.04.2012 5 z 5

Jsem fanda zlaté éry Greenhornů, taky Tučného osobnost je mi sympatická a tahle knížka je zpracovaná - podle mého - velmi zajímavě. M.T. tu není nijak idealizován, nezastírá jeho komplikovanou povahu a lidské chyby, ale staví se k nim laskavě a s pochopením.

WEIL
11.08.2011 3 z 5

Kniha o country zpěvákovi M. Tučném, smutném člověku, ale skvělém coutry zpěvákovi.

Štítky knihy

vzpomínky populární hudba zpěváci folk a country čeští zpěváci

Autoři knihy

Rostislav Sarvaš
česká, 1959

Kniha Michal Tučný – A vzpomínky ty nemůžeš si zout je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce18x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x