Mezi nebem a zemí

Mezi nebem a zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138810/mezi-nebem-a-zemi-138810.jpg 5 5 2

V symbolických čtrnácti zastaveních dává Pavel Chalupa Reynkovo výtvarné dílo do kontextu s jeho tvorbou básnickou a překladatelskou. Mimořádná všestrannost kultovní osobnosti české alternativní kultury 20. století dala vzniknout knize, která se dotýká toho nejinspirativnějšího a dodnes živého v Reynkově odkazu - úplného odmítnutí teorie růstu i nezadržitelného pokroku bez ducha, a to nikoli teoreticky, ale vlastním příkladem. Jako autor jedenácti básnických knih, sedmdesáti knih překladů a tisícovky výtvarných děl - grafik, kreseb, cliché-verre i olejových obrazů, ale také jako pastýř ovcí a koz se Reynek pokusil zanechat svůj vzkaz a odkaz bez zbytečných slov i bez výtvarného tápání v kulisách zuřící moderny. Prosté a srozumitelné dílo k nám dnes hovoří prostě a srozumitelně. Vedle reprodukcí básníkových grafik a kreseb tu čtenář najde zasvěcený komentář, propojující je s grafikovými básněmi a s překlady z jeho oblíbených francouzských a německých autorů. Knihu doplňuje obrazový životopisný přehled a obsáhlá bibliografie básnického a překladatelského díla Bohuslava Reynka. zdroj: www.kosmas.cz... celý text

Přidat komentář

Chesterton
18.12.2017 5 z 5

Pan Reynek je pro mne Zjevení dobra, pokory, životní radosti a moudrosti, odhodlání, odvahy jít svou cestou. . . . nekonečně prostá inspirace, skutečný Umělec života:))

Škuch
25.11.2012 5 z 5

Nádherná knížka, pohlazení po duši. O životě Bohuslava Reynka, s jeho básněmi, překlady, ukázkami z korespondence s Vladimírem Holanem, bohatě vybavená Reynkovými grafikami.. Prostě paráda!


Autoři knihy

Bohuslav Reynek
česká, 1892 - 1971