Melancholie a dobrodružnost stavění - 25 zapomenutých staveb

Melancholie a dobrodružnost stavění - 25 zapomenutých staveb https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332119/bmid_melancholie-a-dobrodruznost-staveni-Vfm-332119.jpg 5 2 1

Česko–německá publikace 25 dobrodružných architektonických příběhů – portrétů ztracených domů, německého výtvarníka Gottfrieda Müllera. Příběhy vypraví o útrapách stavění, podivnostech stavebníků a vrtoších investorů.

Literatura naučná Architektura
Vydáno: , Cosa.cz
Originální název:

Schwermut und abenteuer des Hausbaus: 24 Portraits verlorener Gebäude


více info...

Přidat komentář

petr_pelech
23.01.2023 5 z 5

Neuvěřitelně poetický, příjemný a zároveň inspirující obsah. Každý příběh je něčím jiný a přesto je jakoby dílkem v jedné skládačce, která jako celek sděluje obhajobu podivnosti, tajemnosti, náhodě a nepopsatelné kvalitě, která jde proti současným tendencím naší striktní a jaksi sterilní, vypočitatelné kultuře.
Na stránkách je nám jemným a důvtipným způsobem předáván cit a motivace k odhalování takových zdánlivých nedokonalostí. Normální procházka ať už po vesnici, městě nebo krajině se tak změní v pátrací akci, kdy je nutno rozřešit záhadu každého podivného domu.
Kniha tak skutečně přispívá k tomu, abychom si více vážili pestrosti kolem sebe a odnaučili se ji bezmyšlenkovitě odstraňovat.

Autorovy knížky

Gottfried Müller
německá, 1968
2017  100%Melancholie a dobrodružnost stavění - 25 zapomenutých staveb

Kniha Melancholie a dobrodružnost stavění - 25 zapomenutých staveb je v

Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x