Měkká půda

Měkká půda https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527581/bmid_mekka-puda-656c6c149150b.jpg 4 2 1

Hlavolam v podobě detektivního díla které má tři možné konce, jaký si vyberete Vy, nebo jich kniha ukrývá více? Děj se odehrává na staré tvrzi, kde skupina šesti osob podstoupí jednodenní léčbu se světoznámým psychologem. Aby tomu nebylo málo, celý děj knihy čtete jako záznam jedné z léčených osob, ale je to muž či žena? Celý příběh se vyostřuje ve chvíli kdy hlavní hrdina před léčebnou kúrou najde pětici pacientů jak se sklání nad tělem nejdůležitější postavy psychologa. Kdo je vrahem? Je v budově osoba navíc o které nevíme? Nebo je celý příběh na hlavním hrdinovy, jež si nemůže vzpomenout kdo vlastně je? Možná je zápletka pouhým odvedením pozornosti od pravdy a skutečnosti skryté v ději. Bude po dobu léčby platit pravidlo „jeden za všechny“ , a nebo raději „každý sám za sebe“ ? Autor nás provokuje k hlubokým úvahám o lidských vztazích a osobním růstu. Prožijte s postavami nezapomenutelné dobrodružství, které nabídne mnohé otázky i odpovědi na smysluplné bytí.“ Tato alternativní kniha se zaměřuje na podstatu psychologických aspektů, vnitřní konflikty postav a filozofické myšlenky, které čtenáře nadcházející příběh čekají.... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Literatura česká
Vydáno: , Klika
Originální název:

Měkká půda , 2023


více info...

Přidat komentář

Andrée
13.01.2024 5 z 5

Skupinka lidí je podrobena experimentu, jejich mysl je otrávena. Vaše mysl bude otrávena z toho co právě začnete číst. Začínají se dít naprosto nepochopitelné věci. Začínáte pochybovat o tom, co je skutečné a co je pouze výplod fantazie pacienta, který si psal tady ten šílený deník. Nedokážete rozpoznat, co je realita. Vaše mysl začíná být otrávena. Musíte hledat protijed. Mezitím se stala vražda. Je tedy mezi námi vrah? Kdo to může být? Postupně podezíráte všechny nebo jste to vy? A kdo jsem já a kdo jste vy? Ztrácíte se, začínáte pochybovat o sobě. Nutně potřebujete najít protijed a prchnout co nejdále to půjde. Podaří se vám to? Nebo budete další oběť? Nebo jste vrahem vy? A vůbec, stala se opravdu vražda? Máte otrávenou mysl... Nebo ne?
Co když si vše hlavní hrdina jen představuje a nikdo další neexistuje? Zajímá vás to, žejo? Tak to si budete muset knihu přečíst a rozhodně nebudete litovat.

Autor si velmi precizně pohrává s příběhem, který se postupně stává zamotanějším a zamotanějším. Nakonec netušíte, jakým směrem se příběh bude ubírat dále. Naprosto poutavé čtivo, téměř ihned mne to vtáhlo do děje. Takové psychologické drama. Čtení jsem si moc užila a mohu doporučit.

Autorovy další knížky

Petr Novotný
česká, 1989
2013  60%Lhářka
2013  100%Polibek
2013  100%Mezi světy
2023  80%Měkká půda
2016  %Chemie Lásky

Kniha Měkká půda je v

Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x