Medvěd Nedvěd a medvídek Miška letí do vesmíru

Medvěd Nedvěd a medvídek Miška letí do vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495197/bmid_medved-nedved-a-medvidek-miska-leti-vdC-495197.jpg 4 19 5

Znáte lepšího dobyvatele vesmíru než takového, který většinu dlouhé cesty prospí? Prvním člověkem, který vyletěl na oběžnou dráhu kolem Země, byl Jurij Gagarin. Neil Armstrong zase jako první vstoupil na povrch Měsíce. V dobývání vesmíru však sehrály významnou roli i jiné živočišné druhy, třeba opice nebo psi a taky — medvědi! Z posledně jmenovaných se o to zasloužili velký medvěd Nedvěd a malý medvídek Miška, dva podnikaví nerozluční kamarádi, známí z televizních večerníčků Mlsné medvědí příběhy. Ti na palubě kosmické lodi, kde jim dělal společnost robot Brumla, vyrazili k… Ne, to nebudeme prozrazovat. Pokud vás zajímá, kam se ti dva chlupáči vypravili, přečtěte si tuhle zábavnou knížku pro čtenáře od pěti let.... celý text

Přidat komentář

tracey9
07.01.2024 5 z 5

Medvěd Nedvěd a medvídek Miška letí do vesmíru od Zbyňka Černíka je první knihou, kterou jsem přečetla spolu s Rozičkou před spaním a četly jsme ji hned dvakrát! Čtení to bylo vtipné, milé, poučné i zábavné.

Příběh dvou medvídků, kteří nejprve cestují po zeměkouli a pak se rozhodnou vydat na výběrové řízení do NASA a vypravit se na Mars. Já jsem úplně zapomněla, jak moc mě dětská literatura baví tahle mě navíc bavila svým humorem a slovními hříčkami :)

Hodnotím 5 z 5 a moc doporučuji!

malámišička
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Syn miluje vesmír. Tak jsem ji půjčila, autora ani medvědí rodinku neznám.
Přesto mile překvapila. Je to první knížka, kterou jsme četli se synem na pokračování. Syn si pamatoval včerejší díl a pokračovali jsme, medvědi doletěli na Mars a zpět. Syn se denně těšil.


Luciluc
08.09.2023 3 z 5

Knížka čtená dceři. Večerníčkoví Miška s Nedvědem jsou dceřini oblíbenci. A protože se momentálně zajímá i o vesmír, byla tato kniha ideální kombinací. Předešlá kniha Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky mě zklamala, a tato vesmírná se mi ani nechtěla číst ale nakonec ji hodnotím z hlediska děje jako povedenější. Přečetly jsme ji během pár dní. Ilustrace jsou opět jiné, mně se líbily více než ty předchozí, ale večerníčkoví kamarádi stejně vyhrávají. Některé slovní obraty mě pobavily, ale dcera jim ještě nerozuměla. "V jejich vesmírné stravě se bohužel nějakým nedopatřením zapomnělo na nejoblíbenější medvědí pochoutku med. Teď si to však oba patřičně vynahradili, poněvadž doma na ně čekaly soudky plné téhle sladké dobroty. Měli je rozestavené po celém brlohu, aby si z nich mohli kdykoli líznout. Říkali tomu MEDitování."

sarka.farka
20.04.2023 5 z 5

Krásně napsané a ilustrované povídání pro děti

JessieEx
09.11.2022 5 z 5

Už druhá kniha o mlsných medvědech, kterou jsme si přečetli. Já je tedy miluju a Samík taky. Jsou vtipné a autor hezky pracuje s českým jazykem. Hraje si s rčeními a pořekadly a celkově s jazykem. Menší děti to asi nepochopí, ale já se bavila... :)

U této série bych ocenila nějaké grafické sjednocení. Obě knihy, které jsme četli, měly krásné ilustrace, ALE každá jiné - od jiného autora. Televizní seriál má taky jiného tvůrce a medvědi vypadají opět úplně jinak... Dokážete si představit, že by třeba Krteček v každé knize a v tv seriálu vypadal jinak?