Medicína šamanů

Medicína šamanů https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317941/mid_medicina-samanu-OZc-317941.jpg 5 2 1

Rakouský lékař vypráví o svých zkušenostech s léčivými účinky bylin z deštného pralesa, zvláště o protirakovinných účincích pralesního bylinného čaje.

Cestopisy a místopisy Zdraví
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Medizin der Schamanen , 1996


více info...

Přidat komentář

Jordanka9
10.09.2022 5 z 5

Velmi zajímavá kniha rakouského autora Dr. Thomase Davida.
Ten na svých výzkumných cestách v pralesích Jižní Ameriky a Číny narazil na řadu léčivých rostlin s výrazným imunostimulačním účinkem.
Jistým šamanem byl zasvěcen do tajemství přírodní medicíny a seznámen s řadou rostlin výrazně posilujících imunitní systém a pomáhat při prevenci a léčbě těžkých nemocí - i rakoviny.
Tým Dr. Davida aplikoval klinicky otestovaný čaj tzv. CoD systému pacientům s onkologickým onemocněním, u kterých již klasická medicína selhala.
Jsou uvedeny příklady výrazného zlepšení zdravotního stavu včetně výpovědí pacientů. Kniha sice vyšla v originále již r. 1996 a přeložena do českého jazyka o rok později , to však na její hodnotě nic nemění. Dozvíte se v ní spoustu zajímavostí, např. to, že Amazonka původně tekla na západ, podíváte se mezi Indiány kmene Yanomami, nahlédnete do lekárničky šamanú. Kromě poutavého textu je v publikaci spousta černobílých i barevných fotografií a vyobrazení.
Mne osobně především zaujal přehled imunostimulačních rodtlin v systému CoD s jejich vyobrazením a uvedením místních (španělských) a latinských názvů včetně čeledí.
U každé rostliny je uvedeno misto výskytu, tradiční, tisíce let domorodcům známé léčebné využití , používané části rostlin, způsoby pripravy čaje. Další údaje si, např. obsahové látky si můžeme dohledat v odborných zdrojích, neboť většina těchto rostlin je již dnes díky fytoterapeutickému boomu a honbě farmaceutických korporací za exotickými léčivkami a vidinou nemalých zisků podrobně popsaná a prozkoumaná.
Knihu si považuji mimo jiné i za silný ekologický náboj - viz text předmluvy.
Cituji:
( v souvislosti se sbírkou miliónových částek na obnovu vyhořelého divadla La Fenice)
,Tato zpráva ve mně upevňuje víru, že lidstvo je ochotno přinést za uchování svých hodnot i oběti.
Proto si nedovedu představit, že bude ještě dlouho nečinně přihlížet, jak se z pouhé krátkozraké touhy po zisku spalují cenné poķlady. Tyto poklady jsou skryty v deštních pralesích podél rovníku, které nejsou jen strojem na podnebí světa, nýbrž i knihovnou s jedinečným obsahem...." A dál si již přečtěte sami. Jak si lidstvo za uplynulé čtvrtstoletí od vydání knihy počínalo, se můžeme každým dnem přesvědčovat, stačí se podívat na časosběrné srovnávací satelitní snimky dané lokality.

Autorovy knížky

Thomas David
rakouská
1997  90%Medicína šamanů

Kniha Medicína šamanů je v

Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
dalších seznamech2x