Mechanické rybičky

Mechanické rybičky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131471/mechanicke-rybicky-131471.jpg 2 3 2

Komiksový příběh dvou umělých bytostí je určen dětem od 8 do 12 let. Na pozadí pouti dvou mechanických rybiček se odkrývají ekologické problémy na planetě Zemi. Příběh varuje před katastrofami způsobenými člověkem či samotnou přírodou. Záměrem je, aby se čtenáři choval k přírodě citlivě i ve zdánlivě nevinných situacích a mysleli na Zemi jako na jediný domov, který mají a který si nemohou dovolit svévolně ničit.... celý text

Žánr:
Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Edika
více info...

evickakyticka
evickakyticka
21.07.2019 4 z 5

A mě se to docela líbilo. Ne že by to byla úplná pecka, ale jako ekologický komiks v pohodě. Kresba jednodušší, skoro až dětská, ale hezká. Příběh dvou rybiček, které plují mořem a vidí všechny aspekty zkázy lidstva. Já myslím, že i pro děti srozumitelné a nenásilnou formou pochopitelné.

Kapis
Kapis
15.07.2016 1 z 5

Mňóóó....autorovi se jistě nedá při jeho prvotině upřít nadšení v jeho křížové výpravě a taky odvaha, jako zjevnému dysgrafikovi. Je to sice pro děcka, ale takové kopance do logiky a hromady nesmyslů, musí i desetiletý školák prohlédnout okamžitě. Kdybych měl sestavit seznam těchto i nepříliš přísné logice se příčících kixů a oslích můstků, byl by dluhý jak cesta dom v pátek z hospody. Autorovi by mohl někdo také vysvětlit, že zemětřesení, výbuchy sopek, bouře a další přírodní projevy naší Země, spoutané fyzikálními zákony vesmíru, tu byli dávno před člověkem, budou tu i po něm a nejsou důsledkem jeho činnosti. "Luxusní automobil" jakožto nejhrozivější původce smrtelného znečištění naši planety, z jehož výfuku se valí mračna černočerného hustého dýmu, je nakreslen stylem, jež jsem s úspěchem praktikoval po školce ještě v druhé třídě ZŠ. Druhým největším vrahem života na naší planetě je přímo infernická uhelná elektrárna. Dle autorova popisu to musí být smrt chrlící monstrum, jež jen samou svou existencí genocidně splachuje ze světa živočichy a rostliny jak na běžícím pásu. Pokud bych nějakou nedejbože viděl, radši se ji vyhnu, zabijácké svini! Chladící věž, jež autor chybně považuje za jadernou elektrárnu, je v jeho očích, respektive uších, synonymem třaskavé ozvěny jízdy samotných jezdců Apokalypsy. Jsem přesvědčen, že autor není pokrytec a celé to stvořil pouze za svitu denního slunce, oděn v listy Devětsilu, ječmennou tužkou na žitný papír, barvami louhovanými z květů a plodů naší přírody, v ručně vykopané zemljance, a neužil tu strašliváckou, peklem smrdící, elektřinu. Jeho hrdinové - Mechanické rybičky - fungují samosebou zcela bez příkonu energie, jen tak z radosti, když samy od sebe získaly vědomí a vůli. A toto bezodpadové perpetum-mobile, kterým jsou poháněny, jim umožní, aby opustily vlastními silami naší sluneční soustavu a šířily své hloupoučké a naivňoučké poselství na jiné planetě, která je zatím zcela dokonalá.

UFFFF, takže člověk likviduje a špiní tuto planetu z vlastní hamižnosti a bezohlednosti - ANO. Je třeba se k přírodě chovat zodpovědně, ohleduplně a zachovat ji pro další generace - ANO. Každý s tímto musí začít u sebe a vést k tomu děti - ANO (to tam nebylo, to přidávám já). Ale tímto stylem - NÉÉÉÉÉ - Prosím ne. tímhle děckám zasírat hlavu nikdy nebudu!!


Autorovy další knížky

2014  86%Chrlič
2017  44%Alchymistův učeň
2016  80%Dům pro myšku Elišku
2012  40%Mechanické rybičky
2006  73%Příšerné bytosti žijící ve vodě

Kniha Mechanické rybičky je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x