Mé dítě má ADHD

Mé dítě má ADHD https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366688/bmid_me-dite-ma-adhd-ZQT-366688.jpg 4 7 4

Mé dítě má ADHD je upřímné a velmi dojemné osobní vylíčení zkušenosti matky, jejíž dítě má ADHD. Pro Alison Thompson byl život s jejím synem Danielem nekončící příval neposlušnosti, odmlouvání, drzosti, nadávek a agresivity. V tomto statečném vyprávění o prvních osmnácti letech jeho života autorka odhaluje své obavy, pochybnosti i mimořádnou kuráž, kterou prokázala prakticky ve všem, čím si musela projít. Alison Thompson napsala knihu, kterou uvítá každý rodič, jenž se snaží porozumět svému dítěti s ADHD a tomu, jak mu nejlépe pomoci. Je to informacemi dobře podložený a srozumitelně napsaný průvodce plný praktických tipů pro rodiče i profesionály – zvláště pak učitele. Tuto knihu zkrátka musí mít každý, jehož života se nějak dotklo ADHD.... celý text

Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Portál
Originální název:

The Boy From Hell , 2013


více info...

Přidat komentář

hu_87
07.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Koukám na hodnocení a nestačím kroutit hlavou.
Knížka má úplně zbytečně nižší hodnocení!
A to jen proto, že si čtenář není schopen řádně přečíst název knížky, případně má od knihy úplně jiné očekávání. A dát 2 hvězdy jenom proto, že je knížka určená spíš rodičům, to je prostě super.

Titul se jmenuje "Mé dítě má ADHD - jak s ním PŘEŽÍT", kdo čekal odbornej výpis vědeckých studií, nemá asi všech 5 pohromadě.
Ano, jedná se o reflexi matky, jejíž syn Daniel má ADHD. Jsou zde i některé rady, jak se zachovat, třeba co (ne)dělat při záchvatu apod.
Knih o ADHD je celá řada, včetně těch, které pojednávají o ADHD "více vědecky". K tomu poslouží knihy jiné.
Tohle je právě unikátní knížka v tom ohledu, že je to zcela upřímná zpověď matky, jejíž syn byl několikrát vyloučen kvůli svému nezvladatelnému chování a který si vyzkoušel léky jako Ritalin nebo Concerta a jak mu tyto léky pomohly.

Mergirus
10.06.2019 3 z 5

Jediná chyba je, že je to kniha od britské autorky. Tudíž budu muset četbu doplnit také nějakou českou autorkou, abyhc věděla, jaké možnosti jsou u nás v Čechách. Ale knihu doporučuji všem, kteří pracují s dětmi s ADHD nebo s nimi přicházejí do kontaktu. Jsem ráda, že na konci je naděje.


monkaa
14.03.2019 2 z 5

Čakala som viac odborných popisov problematiky ADHD. Kniha je najmä reflexiou života matky, ktorá sa snaží pomôcť synovi s touto poruchou, miestami mi to prišlo ako príbeh. Titul určený skôr pre rodičov, ktorých tieto skúsenosti povzbudia.

Hejmon
12.09.2018

Velice konkrétní skutečný příběh jedné rodiny. Jako rodiče dítěte s podobnou diagnózou mně potěšilo, že autorka pravdivě popisuje situace, které zažívala a které já znám také. Některá řešení pro mě byla inspirující a závěr knihy mi dal naději.

Štítky knihy

poruchy pozornosti, ADD, ADHD

Autorovy knížky

2018  71%Mé dítě má ADHD