Mayská kniha mrtvých

Mayská kniha mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59227/mayska-kniha-mrtvych-59227.jpg 5 2 1

Kniha opředená legendami: kodex přinášející poprvé v češtině pojetí smrti a posmrtného života v jedné z nejzáhadnějších a nejtajemnějších latinskoamerických kultur. Z prehispánského období se dochovaly čtyři mayské kodexy. Text tzv. Pařížského kodexu zachycuje v ucelené podobě představy této tajuplné civilizace o smrti a posmrtném životě, záhrobí a reinkarnaci. Jedná se o velmi málo známou součást náboženství Mayů s velmi překvapivými souvislostmi s Egyptskou či Tibetskou knihou mrtvých. Precizní překlad s výkladem doprovází unikátní kresby, ilustrace a fotografie... celý text

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Eminent
Originální název:

La livre des morts Maya


více info...

Přidat komentář

pavelvon
25.09.2017 4 z 5

Já díky této knize pochopil to, jak funguje reinkarnace a vůbec koloběh zdokonalování se tady na zemi. Maye jsem miloval už na základní škole, tahle kniha mi ale ukázala, jak moc toho Mayové věděli a taky jednu úžasnou věc, kterou bych do těchto civilizací nikdy neřekl.
Kniha není moc čtivá pro ty, kteří se s podobnými myšlenkami setkávají poprvé. Kniha je pro ty, kteří si budou brousit svoje dotazy na některé detaily života, krásně doplňuje některé západní nauky a vysvětluje co se vlastně děje při "přeměně" a jak do toho mohou někteří lidé zasahovat.

Knihu doporučuji číst po Murakamiho: Kafka na pobřeží. Zde najde odpovědi na některé svoje otázky :-).

Štítky knihy

Mayové

Autorovy knížky

Paul Arnold
francouzská, 1909 - 1992
2003  90%Mayská kniha mrtvých

Kniha Mayská kniha mrtvých je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst12x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x