Máte to v hlavě aneb Magie mysli

Máte to v hlavě aneb Magie mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88188/bmid_mate-to-v-hlave-aneb-magie-mysli-ZMY-88188.jpg 4 9 9

„Tahle knížka vám poradí, co dělat, abyste v životě našli to, co hledáte, a to i v tom případě, že zatím ještě vůbec netušíte, co by to mělo být,“ slibuje novodobá čarodějka Ivana Tischlerová hned na úvod a věřte nebo ne, vypadá to, že bude mít pravdu. Už i věda totiž začíná připouštět fakt, že naše mysl ovlivňuje okolní realitu víc, než si zatím dokážeme představit. Zjednodušeně řečeno, náš úspěch v praktickém životě je přímo závislý na stavu naší mysli. A pokud se nám podaří ten úžasný stroj na štěstí, který máme zabudovaný v hlavě, nastartovat, už ho nikdy nic nezastaví. Pomůže vám zbavit se nemocí (nebo alespoň nestonat tak často), najít vnitřní klid a rovnováhu, vyrazit rovnou cestou ke splnění svých snů. V knize se dočtete o nezbytné teorii čili jak, co a proč funguje, ale samozřejmě si zkusíte i „kouzlení“ v praxi. Naučíte se rozvinout smysly, intuici, představivost a další vlastnosti, které obvykle považujeme za „nadpřirozené“, a naplno využit vlastního skrytého potenciálu. Jistě zaujme zájemce o magii, ezoteriku a okultní vědy, ale kromě toho je určena všem „normálním“ lidem, kteří na žádnou magii nevěří, ale zato mají občas těžkou hlavu ze života. Ukázka z knihy: Co je to vlastně magie? Když se řekne magie, mág, čarodějnice, většina lidí má jasno. Zcela zřetelně vidí vysokého kostnatého muže v černém hávu, jenž vzpíná ruce k obloze a přitom tiše mumlá příslušná zaklínadla. Čarodějnice je zase ta osoba, která v kotli vaří hnusně zapáchající lektvary z blínu, ropuch a netopýřích uší, samozřejmě patřičně stará, shrbená, nejlépe s černým kocourem na rameni a bradavicí na nose. A jak mág, tak i čarodějnice jsou na světě převážně proto, aby škodili slušným lidem. Tyto představy se utvářely již od středověku a jsou v nás hluboce zakořeněné. Je pravda, že až donedávna doba žádné osvětě příliš nepřála. Dnes však žijeme v 21. století a je s podivem, že pojem magie je stále ještě naprostou většinou lidí považován za nesmysl, nebo dokonce za něco neslušného a nebezpečného, o čem se nemá moc mluvit. A přitom je to tak jednoduché. Magie je všude kolem nás, využívají ji kněží, léčitelé, zvířata, obyčejní lidé v podobě modliteb nebo vroucího přání. Každý, kdo dosáhne svého cíle bez pomoci hmotných nástrojů, pouze svým přáním a myšlenkou, provozuje spontánní magii. A je nesmysl odmítat něco, co je běžnou součástí našeho života. Daleko lepší je naučit se s těmito silami pracovat a využívat jich pro dobro své i svých bližních. Kdyby pravěký člověk nepřekonal svůj strach z ohně a nezkrotil ho, dodnes bychom nejspíš lezli po stromech jako opice. Odhoďme proto svoje předsudky a pojďme se naučit používat tu obrovskou sílu, která v nás dřímá. Slibuji, že k tomu nebudete potřebovat ani magický kruh, ani netopýří uši. Při praktikách mentální magie si vystačíte se svou představivostí. A pokud k tomu přidáte i odhodlání a vytrvalost, podaří se vám dosáhnout nečekaných výsledků.... celý text

Přidat komentář

Exe_kjut_or
30.01.2024 3 z 5

Môj celkový dojem z knihy je, že v pohode môže byť prvou tématickou knihou pre záujemcov, takisto aj prvým praktikovým kurzom na precvičovanie. Len by samozrejme nemala byť poslednou! Inak som s knihou nemal zásadný problém. Sú tu len chybičky krásy, ktoré v úvode vyznievajú čudesne, napr. nevážne a smiešne tvrdenia, že bez mágie sa ani nedá viesť rodina. Alebo to zas boli frázy vyznievajúce, akoby ľudia nepraktizujúci mágiu mali na nič životy. Po odpustenom banálnom úvode sa dostávame k predstavovaniu rôznych okruhov, na ktorých možno prakticky pracovať, a to aj po dlhé mesiace. Práve tu je autorkin kurz zhovievavejší ako ostatné ktoré poznám, málokedy sa tu objavujú kritéria či denné limity, ktoré by pôsobili prísne, alebo nereálne. Medzi takéto dlhšie okruhy patrí cvik vizualizácie či prečisťovanie svojich tráum. Samozrejme sa predstavené témy dajú skombinovať aj s inými zdrojmi, napr. k snovej inkubácii je skvelé doplniť si detaily z Cunninghamovej knihy Posvátný spánek. Okruhy pôsobia, akoby boli rovnocenné a žiaden sa nepreferoval ako dôležitejší. Akurát je fajn používať v praxi vizualizáciu, keď už bola náležite vytrénovaná, prípadne opravovať svoje zlozvyky až po tom, ako ich všetky náležite spoznáme. Ide teda len o malú náväznosť, v ostatnom má praktik voľnosť zvoliť si poradie, čo je opäť výhodou.
Vymenujem teda okruhy kurzu: spoznávanie svojich vlastností, autosugescia a afirmácie, liečenie tráum, budovanie rovnováhy vo svojej osobnosti, výcvik vizualizácie, vzťah s prírodou a svojou sebarealizáciou, práca so snami a snová inkubácia, dychové cvičenia, nakoniec videnie, cítenie a ovplyvňovanie aury. O vytváraní rituálov sa tu nedozviete, lenže to neprekáža, pretože na túto tému je množstvo iných kníh, ktoré sa až opakujú. Autorka podľa vlastných slov posúva čitateľovi iba to, čo sama skúšala a čo jej fungovalo. Až po strane 50 však naznačila niečo o vlastných úskaliach v skratke, je teda škoda, že sa o prekonaní krízy a skoku vo vývoji nerozpísala podrobnejšie.
Na záver sa zmienim o dvoch myšlienkach, ktoré ma zaujali práve tým, že rozumným spôsobom oponovali cudzím názorom. Prvá z nich bola, že prílišnou pomocou zrejme ľuďom dávame pohodlie za tú cenu, že im vezmeme poučenie z ich krízy. Teda by sme ich mali nechať vyrovnať sa s ňou vlastnými silami, ak to jej povaha umožňuje. Akoby to oponovalo perspektíve šamanizmu, často slúžiaceho iným. Druhá zas tvrdila, že zmenou bežných životných okolností práve za takzvané vytúžené by sme tým niekedy skôr stratili, pretože nedomyslené dôsledky tejto zmeny by nás dobehli a obmedzili. Toto oponuje názorom naivných ľudí, ktorí si vo svojich manažérskych vlhkých snoch myslia, že raz budú mať život bez akýchkoľvek drobných nepríjemností.

Danafantom
12.10.2012 5 z 5

Nevím, proč dala Lucie Noci Upije dvě hvězdičky, komentář nepřidala. Mně se přístup autorky i jejího "skeptického" manžela líbil, nebyla to žádná opisovaná moudra, ale vlastní zkušenosti, a ještě psané s příjemným humorem. Protože mám podobné zážitky, knížka mě oslovila a dodala další náměty na "hrátky" s myslí. O žádnou magii se tu podle mého nejednalo, nekonaly se žádné rituály ani zaklínání. Hlavní je, že nám to funguje. Hurá!


Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy další knížky

Ivana Tischlerová
česká, 1964
2012  78%Máte to v hlavě aneb Magie mysli
2013  93%Léčivá zahrada v souladu s přírodou
2015  0%Domácí likéry z ovoce a ořechů
2013  60%Čarodějka - Cesta ohně
2021  %Bylinková kuchařka