Máte stále hlad?

Máte stále hlad? https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378208/bmid_mate-stale-hlad-KV9-378208.jpg 4 8 2

Zapomeňte na vše, co jste se učili o držení diet. Známý endokrinolog dr. David Ludwig vysvětluje v knize Máte stále hlad?, proč tradiční diety nefungují, a ukazuje nový radikální plán, který vám pomůže zhubnout bez hladovění, zlepšit zdraví a cítit se báječně. Více než dvě desetiletí stál dr. Ludwig v čele výzkumu kontroly hmotnosti. Jeho průkopnické studie ukazují, že naše tukové buňky nerostou v důsledku přejídání. Je to přesně naopak – tukové buňky byly naprogramovány k růstu, což nás vede k tomu, abychom se přejídali. O tom, kolik kil přiberete, nebo ztratíte, tedy rozhodují tukové buňky. Nízkotučné diety pracují proti vám, protože tukové buňky hromadí více kalorií pro sebe a jen málo jich ponechávají pro zbytek těla. Tento „hladový tuk“ rozjíždí nebezpečný řetězec reakcí, které způsobují, že se cítíte nevyrovnaně a vyhladověle a váš metabolismus se zpomaluje. Když ale kalorie omezíte, situaci ještě zhoršíte, protože vyvstane boj mezi vaší myslí a metabolismem. Takže nakonec přiberete, i když jste chtěli zhubnout.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Always Hungry? , 2016


více info...

Přidat komentář

angloumene
27.08.2023 4 z 5

Skrze srozumitelně popsaný vývoj epidemie obezity autor vysvětluje, proč se řadě z nás nedaří udržet svou ideální váhu. Zjevně se nejedná o selhání jednotlivce, ale celé společnosti. A právě proto je tak těžké zůstat mimo řadu a stravovat se udržitelně. Tím se dostávám k hlavnímu téma knihy. Pokud jste kladně odpověděli na otázku stálého hladu, David Ludvig nabízí řešení.
Omezení sacharidů a v podstatě libovolná komzumace tuků a bílkovin. Prostě dieta s jasným cílem - předejít hladovění. Naopak tělo dostatečně vyživit a zajistit si tak dobrou náladu a snad i dlouhověkost.
Vše srozumitelně, podepřeno vlastním výzkumem i řadou dalších studií. Pokud si přejete změnit svůj životní styl, je Máte stále hlad? vhodnou oporou. Zaujme i ty, kteří touží po vzdělání pouze v teoretické rovině.

JanaDor
18.02.2018 5 z 5

Z knihy jsem nadšena a vřele ji doporučuji těm, kteří chtějí zhubnout. Nejhorší je, udělat první krok. Pak už to chce jen čas, sepisovat nákupní lístek, nakupovat a vařit.
V knize je vše pečlivě vysvětleno a názorně ukázáno. Autorovy studie ukazují, že naše tukové buňky nerostou v důsledku přejídání, ale byly naprogramovány k růstu, což vede k tomu, abychom se přejídali. Z nového jídelníčku jsem nadšená a mám v plánu vydržet.


Autorovy knížky

David Ludwig
americká, 1957
2017  85%Máte stále hlad?

Kniha Máte stále hlad? je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce38x
Chystám se číst20x