Martin Konvička

Martin Konvička https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315938/mid_martin-konvicka-0I0-315938.jpg 3 11 6

Pro někoho milovaný zachránce národa, pro jiné zase nebezpečný šílenec, před kterým je třeba mít se na pozoru. Jisté je jen jedno, totiž že tato nepřehlédnutelná postava české politické scény dokáže vzbudit emoce i zájem. Autoři knihy se pokusili poodhrnout roušku tajemství a prostřednictvím rozhovoru nahlédnout pod pokličku každodenní reality a představit tak Martina Konvičku jako člověka, který je formován zážitky, svými touhami, svou prací. Při čtení knihy se tak čtenáři dostane odpovědí na celou řadu otázek. Mimo jiné zjistí, co vlastně ovlivňovalo a ovlivňuje nejvýznamnějšího odpůrce islámu u nás.... celý text

Přidat komentář

Richie1
18.04.2023 3 z 5

S některými názory Konvičky souhlasím (o migrantech, o EU ...), s jinými zase nesouhlasím (např. o předlistopadovém režimu a životě v něm). Samotný Konvička mi moc sympatický v podstatě není, dokonce se mi vnucuje pocit, že právě takový typ lidí pomáhá (pomáhal) budovat společenský systém, který nás dnes dovádí do nové totality a krachu. Nicméně jeho boji proti islámu tleskám a doufám, že to nějaké výsledky nakonec přinese. 55%

gonga
20.07.2018

Monografie obskurní postavičky, která nezaslouží ani článek v novinách. To hovoří samo za sebe.


vojtaruzek
31.03.2018 5 z 5

Stejně jako u prolomení hradeb je hodnocení ovlivněno frustrací lidí, kteří by nejradši spálili všechny knihy, se kterými nesouhlasí, a lidi, kteří je napsali, by nejradši poslali ke zdi.

Takže 5*

Eldar80
25.01.2017 5 z 5

Obsahem knihy je rozhovor s Martinem Konvičkou, který je proložen jeho články z blogu nebo projevy. Přijde mi velká škoda, že pro knižní vydání nebyly témata upravená do lepší formy a ozdrojovaná. Recyklace starých článků, ikdyž popisují pravdivě současnou situaci, mi zkrátka přijde poněkud laciná.
Kritizoval jsem to u minulé brožurky a štve mě, že situace se tady znovu opakuje. Jinak rozhovor pokrývá život Martina Konvičky od dětství až do současnosti. Je tématicky rozdělen do několika kapitol, ale při čtení získáváme pocit, že se jedná o volné odpovídání na otázky. Myslím, že by šel udělat lepší formou. Na stručné seznámení s osobou docenta Konvičky to však stačí.
Je škoda, že si Naštvané matky nedaly na knize více záležet. Recyklací starých článků může někdo získat dojem, že vlastně antiislámské hnutí už nedokáže říct nic nového. Nejstarší článek je ze srpna 2013 a nejnovější z května minulého roku, pak kniha obsahuje proslov na demonstraci a projev na schůzi BPI.
Co se týče faktů o islámu nedá se knize nic vytknout. Mám tak spíš dojem, že kniha bude hodnocena v závislosti na osobních sympatií či antipatií. Normálně bych dal knize 4 hvězdy, ale díky lidem, pro které jsou defektní ideologie víc než lidské bytosti, dávám preventivně maximální hodnocení. 80%

Belatris
13.01.2017 1 z 5

Hned na úvod by bylo vhodné se zařadit v rámci mnoha skupin, na které média a antiislámští aktivisté rozdělují společnost. V tomto světonázorovém poli se držím mimo. Souhlasím s mnohými názory různých skupin, stejně tak mi vadí řada postojů.
Nyní ke knize. Zajímavé mi přišly vlastně jen pasáže z minulosti - dětství, výška, sametová revoluce, a pak odstavec o ekologické činnosti, na níž MK spolupracuje. Kniha není celá jen o problematice islámu a migrantů, a právě ta jiná témata bylo to jediné, co nakonec stálo za to.
Jako ateistce mi hodně aspektů islámu přijde nepřijatelných, na druhou stranu nedokážu překousnout způsob, jakým MK prezentuje své názory. Hlavně jeho tendenci ponižovat oponenty. V knize se např. o těch, kteří nepodepsali petici ohledně povinných kvót migrantů, vyjadřuje místy až posměšně: buď to byly ženy, na nichž MK přímo viděl, jak mají strach podepsat, ale souhlasí (= zbabělost), jiné líčí jako ostentativně pokrytecké atd. Jako by ten, kdo nesdílí názor MK, byl pokrytec, pitomec nebo prospěchář, který čeká, že mu z migrantů a islámu něco kápne. Nejhorší je jeho zřejmě vážně míněná teorie o tom, že bílé evropské ženy se těší na muslimské samce.
Kdyby MK dodržoval pravidla slušné diskuse a neponižoval druhou stranu, stal by se aspoň poslouchatelným/čitelným. Takhle veškerý možný dopad na nerozhodnuté voliče/občany pohřbívá neschopnost své názory prezentovat slušně a spoléhat na sílu argumentů (pak si totiž člověk nemusí pomáhat zesměšňováním oponentů).

Miqqie
27.12.2016 5 z 5

Pamatuji si, jak jsem v roce 2010 pročítal internetové diskuze, které se zabývaly islámem. Po nějakém čase jsem si všimnul, že nad všemi komentáři vynikají ty, psané jistým člověkem s iniciály M.K. Nabyl jsem dojmu, že tento pán se v dané problematice orientuje víc, než kdokoliv jiný a jeho vzdělanost v určitých oblastech dalece přesahuje ostatní diskutující. Každý další komentář, zveřejněná debata či přednáška mně v tom jen utvrzovaly.
Tato kniha je záznam rozhovoru M.K. s autory knihy v jedné 'brněnské kavárně'. Jedná se o jeho velmi stručnou biografii protkanou šesti Konvičkovými články z jeho blogu. Přestože by mohla být kniha objemnější, je v ní dostatek myšlenek, které by zasloužily víc pozornosti ve společnosti. Zároveň každý, kdo si na M.K. vytvořil nějaký názor, by si tuto knihu měl projít. Islám je zkrátka vadná a zločinná ideologie a velmi oceňuji každou aktivitu vedoucí k jeho kritice.

Autoři knihy

Kniha Martin Konvička je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x