Válečnice z Lesbanu

Válečnice z Lesbanu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12202/bmid_valecnice-z-lesbanu-UdN-12202.jpg 4 42 4

Mark Stone s androidem Rayem doprovázejí velvyslankyni Pozemské unie Amandu Lindtovou na planetu Lesban, aby navázali diplomatické styky se zdejší vládou. Jejich mírová mise však téměř ztroskotá, neboť vlády na Lesbanu se zmocnily amazonky, které pozemšťany okamžitě uvězní.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Les guerrieres de Lesban , 1987


více info...

Přidat komentář

Terva
15.08.2023 5 z 5

Veličenstvo,
stalo se cosi
neuvěřitelného!
Vězňové si dovolili
uprchnout!

Jean-Pierr Garen mě skoro vždycky dokáže překvapit. Nevím, zda má v pořadí příběhů zmatek a vyndavá je ze šuplíku tak, jak mu padnou do ruky, a nebo to dělá schválně. Ti, kdož příběhy čtou tak, jaké mají pořadí, se v tomto příběhu trochu podiví. Již několikrát se v příbězích Marka Stonea vyskytl mimozemšťan se jménem Tor. Ten se několikrát objevil po boku své družky Raxy. Nikdy o nich nebylo moc řečeno. Tak tedy vězte, že tento příběh nám setkání Marka s Torem konečně vysvětlí a ujasní. Akorát, jak jsem již napsal, se divím, že až tak pozdě. Těžko říci, kdo určuje pořadí těchto příběhů.

Malá ochutnávka:
Dívka přistoupila k nevysokému stromu a chtěla z něj ulomit větev. Nedařilo se jí to, a tak jí Ray podal nůž. Radostně hvízdla, větev odřízla a udělala si z ní hůl s vidlicí. Potom šla opatrně napřed s očima upřenýma do trávy. Z čista jasna prudce přirazila vidlici k zemi. Polapila asi metrového hada! Jedním seknutím nože mu oddělila hlavu a se smíchem zvedla ještě se svíjející tělo. K Markově zděšení si je oloupala jako banán a s chutí se do něj pustila.

Jinak je to opět klasika. Opakování již známého se stalo totální rutinou, ne-li až rituálem a vlastně mi to ani nevadí. Je to vždycky takový malý rozjezd před samostatným příběhem. Opět je tu sex, hodně sexu, také jak jinak. Kam Mark vleze, tam čekají nahé ženy, aby mu da . . ukázali tu správnou cestu. V tomto příběhu se snad zamiluje i Ray. Markův osobní android. Zda se může robot zamilovat? To už nechám na vašem posudku. Ale v těchto příbězích je možné všechno. Tak že opět jsem se dvě hodinky pořádně bavil a smál.

Citát: Bude to klidná akce, bez nějakého šermování. Využijte toho a relaxujte.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


BroDan
01.04.2016 3 z 5

Chápem, že mnoho ľudí, ktorí túto knihu hodnotili, sú fanúšici. Avšak nedá mi nevyjadriť sa, ako toto dielo vidím ja. Spočiatku som bol celkom spokojný, bolo to to čo som od takéhoto krátkeho diela očakával. Rýchly priebeh a spád udalostí a jednoduchý priamočiari dej. Avšak neskôr mi niektoré veci začali prekážať. Je síce prirodzené, že priebeh deja bol rýchly, no bolo to napísané tak po lopate, jedna veta vravela, že urobil to, ďalšia, že o dve hodiny spravil to a ďalšia že o tri hodiny si ľahol spať. Okrem Marka a Raya mi všetky postavy prišli, akoby nemali žiaden charakter. Ako schizofrenici, ktorí neustále menia nálady a povahy. Napr. tie vedúce amazonky, najprv je niektorá z nich krutá a sú jej ostatní ľahostajní, potom zase naopak, alebo taká Amanda...najprv je totálna naivná krava, potom zase úplne normálna baba a zrazu jej prepne a zase je nepríjemná. Niektoré dialógy mi prišli maximálne neprirodzené, a napr. aj keď som fanúšikom erotických scén, tieto mi prišli doslova smiešne, ako dve postavy dospeli k sexu. Jednoducho mi to celé prišlo, akoby to bol počin od nejakého amatérskeho spisovateľa na Wattpade. Nechcem tým očierňovať autora, bola to moja prvá kniha od neho, možno sa mýlim. Len jednoducho hovorím, aké dojmy vo mne zanechalo toto dielo. Napriek všetkému bola to príjemná oddychová jednohubka, aj keď ma trocha sklamala a čakal som od toho viac. Dávam 3*

gogo
30.11.-0001 4 z 5

Mark Stone je superhero... vynikající jednohubka

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král