Marilyn – V textech, fotografiích a písních

Marilyn – V textech, fotografiích a písních https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46482/bmid_marilyn-v-textech-fotografiich-a-pi-ikb-46482.jpg 4 15 5

Mimořádná publikace, která obsahuje životopis, 175 barevných fotografií a CD s 20 písněmi ikony filmového plátna - Marilyn Monroe. Filmovou hvězdu Marilyn Monroe neustále sžíral pocit, že žije na okraji Hollywoodu a že ji tamní společnost nikdy nepřijala za svou. Štěstí nenašla ani po boku muže, který by odpovídal jejím snům. Své partnery však neustále udržovala v takovém napětí a nejistotě, že jí nikdy nemohli plně důvěřovat. Byla přirozeným talentem, který se marně pokoušel najít sám sebe. Od jejího předčasného odchodu ze života v roce 1962 se neustále objevují nejrůznější konspirační teorie, které rozebírají pozadí její smrti. Tyto spekulace však poněkud zapomínají na to, že byla především nesmírně talentovanou herečkou a přitom velice křehkou ženou. Kniha doplněná dvaceti písněmi je příběhem chudého děvčátka Normy Jean, z níž vyrostla světově obdivovaná hvězda a symbol ženskosti Marilyn Monroe.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , BB art
Originální název:

Marilyn in Words, Pictures, and Music , 2008


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.02.2023 5 z 5

Kniha o Merilyn mě mile překvapila i když tento druh literatury moc nemusím a cd super kdo ji má rád tak doporučuji

Iki1
27.01.2021 5 z 5

O celebrity se příliš nezajímám. Tuhle knihu jsem si ale přečetl s chutí. Přece jen tahle dáma vyčnívá. Za mě skvěle zpracované, výborné fotografie, informací tak akorát. K dokreslení padesátek a šedesátek přiloženo CD. Pěkně jsem se při poslechu zasnil.


hippiesak
03.02.2019 4 z 5

Pěkná kniha, ale je to takový spíše "lepší časopis". Plný ale velmi pěkných obrázků - velmi velkých a kvalitních fotek. Bylo to zajímavé proběhnout ve 3 hodinách život Marilyn. Líbí se mi, že každý film, kde se Marilyn objevila má svůj vlastní "rámeček" kde je k filmu info. I takové filmy, kde má Marilyn jen štěk a díky této knize jsem tyto filmy objevil a na YouTube si tyto krátké výstupy prohlédl. Mě kniha bavila. Není asi pro skalního fandu, ale pro klasického nadšence.

Leusee
11.05.2016 4 z 5

Fotografie v knize jsou nádherné a mohla bych jí listovat furt dokola. CD je také úžasný nápad, ale jinak si myslím, že kniha není moc zajímavě napsaná. Pokud vás zajímají jen základní věci o Marilyn, tak tahle kniha je akorát pro vás, ale pokud se chcete dozědět o jejím životě a o tom jaká byla trochu více do hloubky, doporučuji sáhnout po jiné knize.

Marsemotýlek
03.08.2015 odpad!

Výborná kniha i s CD