Marie Terezie: Tchyně Evropy

Marie Terezie: Tchyně Evropy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492416/bmid_marie-terezie-tchyne-evropy-Uel-492416.jpg 4 21 4

Marie Terezie série

< 3. díl

Závěrečný díl populární série o významné panovnici Marie Terezie zjišťuje, že válečná vítězství, jimž tolik obětovala, jí nepřinášejí potřebný klid. Proto zahajuje politiku, která jí vynese přízvisko Tchyně Evropy. Svou moc získává novou strategií – domluvenými sňatky svých dětí. Jen jediné dceři nakonec povolí to, co zažila sama: svazek z lásky. Fascinující příběh o střetu historie, politiky a lidských vášní představuje vrchol vlády jediné panovnice, která kdy seděla na českém trůnu.... celý text

Přidat komentář

VendulaB
14.02.2023 5 z 5

Skvělý závěr výborné série. Autorce se po celou dobu podařilo udržet vysokou úroveň. Tento díl, jako všechny před ním, byl čtivý, živý přirozený. Doporučuju.

alnahu
27.02.2022 5 z 5

Opět jsem začala až třetím dílem o této panovnici, která byla jedinou ženou na českém trůně. Vládla ,až do smrti svého milovaného manžela Františka Štěpána . Jeho náhlý odchod ji podlomil zdraví i když ji tento celý život podváděl, přesto ho bezmezně milovala. Po jeho smrti se již nevzpamatovala a tak sdílela spoluvládu se svým synem Josefem II. Kniha se mi velmi líbila ,byla napsána opravdu čtivě ,dočteme se v ní o společném životě manželů a jejich šestnácti dětí.
A jak se píše stala se díky své politice Tchýní Evropy.
Určitě si přečtu i další díly o této slavné ženě.


Ossinky
02.02.2022 5 z 5

Skvělé čtení, přečteno za dva dny. Nedalo se odtrhnout. Moc hezky napsané.

Cokomilka86
31.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Jako milovník Habsburků musím říct že se kniha, která je napsána dle filmu nebo je to obráceně? Na tom nezáleží i když se nedrží úplně historických faktů , ale na to přijdete sami, pokud by vás to zajímá. Skvělé se čte a nedá se od ní odtrhnout.

Štítky knihy

podle filmu/seriálu

Autoři knihy

Lucie Konečná
česká, 1969

Kniha Marie Terezie: Tchyně Evropy je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce72x
Chystám se číst37x
Chci si koupit8x