Maria a Karmel – Paní místa

Maria a Karmel – Paní místa https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153375/maria-a-karmel-pani-mista-153375.jpg 5 2 2

Tato kniha nás uvádí do studia a meditace o mariánském rozměru karmelitánského řádu. Prohlubuje vztah k té, kterou karmelitáni vzývají a uctívají jako patronku, Matku a Sestru.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Signora del luogo, Maria nella storia e nella vita del Carmelo


více info...

Přidat komentář

Čtivous
06.03.2024 5 z 5

Naprosto skvělá a v českém prostoru zatím jedinečná kniha. Na první pohled by se sice mohlo zdát, že se jedná pouze o nějakou speciální studii z karmelitánské spirituality, ale omyl. Ano, kniha se sice zaměřuje na karmelitánskou mariánskou spiritualitu, ale zároveň v jistém smyslu uvádí do dějin a vývoje mariánské spirituality a kromě dějinné linie zprostředkovává mnohé, dodnes v českém jazyce jinde něpřístupné pramenné texty svatých a mystiků, které můžou pomoci k hlubšímu poznání osoby Panny Marie i k její osobní úctě. Kdo hledá prohloubení právě tohoto rozměru, bude obohacen. Kniha poskytuje fundament pro zdravou a hlubokou mariánskou úctu nejen karmelitánů, ale komukoliv dalšímu.

Hanka_Bohmova
30.04.2017

Odborná studie obsahuje nepřeberně historických faktů a citací dobových pramenů. Vhodná pro osoby pověřené vyučováním či formací, ke studiu atd.


Štítky knihy

Panna Marie karmelitky karmelitáni

Autorovy knížky

2001  100%Maria a Karmel – Paní místa

Kniha Maria a Karmel – Paní místa je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Knihotéce3x