Manželky nacistů - Ženy na špičce Hitlerova Německa

Manželky nacistů - Ženy na špičce Hitlerova Německa https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508625/bmid_manzelky-nacistu-zeny-na-spicce-hit-197-508625.jpg 4 10 3

Tato kniha je fascinujícím vhledem do osobních životů, psychologických profilů i manželství žen Hitlerových pohlavárů. Göring, Goebbels, Himmler, Heydrich, Heß, Bormann – jména, která jsou synonymem moci a vlivu ve třetí říši. Méně už budeme znát jména jako Carin, Emmy, Magda, Margaret, Lina, Ilse a Gerda... Až dosud se na ně nahlíželo jako na vedlejší postavy, jejich význam se opomíjel a zdálo se, jako by o vražedných činech svých manželů nic nevěděly, třebaže důkazy byly všude kolem nich: ukradená umělecká díla v pokojích jejich domů, otrocká práce a produkty vypěstované v koncentračních táborech na jídelních stolech... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Nazi Wives: The Women at the Top of Hitler's Germany , 2019


více info...

Přidat komentář

Kexina
25.02.2024 2 z 5

Je trochu zmatené vykládat příběhy tolika lidi nikoli jeden po druhém, ale chronologicky všechny naráz. Plus mi přišlo, že se autor snažil dodržet větší rozsah, než na kolik stran téma stačilo, takže polovina knihy jsou dějiny mužů, nikoliv jejich žen. Plus k tomu nesmí chybět obvyklá vata v podobě nesmírně důležitých informací (jak pro čtenáře, tak pro děj) ve stylu "toho dne s ním pravděpodobně Magda také poprvé spala".

Co mi ale opravdu vadilo, byla absolutní absence korektur před vydáním knihy. Za to dávám jednu hvězdičku z hodnocení dolů. Ignorace shody podnětu s přísudkem a záměny i/y by samy o sobě stačily, ale zcela nepochopitelné zůstává, že v některých větách chyběla celá slova, aniž by si toho kdokoli před vydáním všiml. Velmi často se pak opakuje situace, kdy věta začne nějakým sdělením, aby vzápětí pokračovala úplně nesmyslně něčím jiným.

maryzka
16.05.2023 5 z 5

Zajímavá, fascinující kniha i když o těchto ženách byla napsána spousta knih, tak občasný rozdíl tam je . I když některé téma nebo spíš nesrozumitelný věty nebo to špatně napsali byl tam jeden zvláštní článek nebo spíš několik vět, které nedávali moc smysl.


Forrest
14.05.2023

Velni zajímavé a čtivé

Štítky knihy

nacisté manželky

Autorovy další knížky

2008  79%Vlk a beránek: Rozdílné životy bratrů Göringových za nacistického režimu
2023  70%Manželky nacistů - Ženy na špičce Hitlerova Německa

Kniha Manželky nacistů - Ženy na špičce Hitlerova Německa je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce34x
Chystám se číst36x
Chci si koupit14x