Manga příběhy bratří Grimmů

Manga příběhy bratří Grimmů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526396/bmid_manga-pribehy-bratri-grimmu-6554e082326d1.jpg 4 18 3

Pohádky bratří Grimmů zná téměř každý! Ale co když se staly trochu jinak? Ilustrátor Kei Ishiyama přichází s mangou, ve které vám převypráví nejznámější příběhy bratří Grimmů tak, jak je dost možná ještě neznáte. Vydejte se na zábavnou pouť do světa zakletých princezen, mluvících zvířat a bratrství na život a na smrt.

Přidat komentář

orangerose
21.02.2024 5 z 5

bavili mně, dobrá manga, kresby :)

Ayna
08.02.2024 4 z 5

"Poslyš, synku. Aby ses stal opravdovým vlkem, musíš sníst lidskou pannu!" Čekala jsem, že z kombinace drsných německých pohádek a japonské podivnosti vzejde větší bizár, ale tohle bylo ještě překvapivě krotké. Asi je to určeno mladším čtenářům, nevím. Kdyby se to dotáhlo dál, jsem rozhodně tým Hans + Karel. "Otče! Tohle je opravdový hrdina, který zabil draka a zachránil mi život. A pokud je třeba, dokáže se dokonce skvěle převléct za ženu." "Ach tak, chápu."


cestina_s_linus
25.11.2023 4 z 5

Tentokrát jsem vstoupila do vod, kterým jsem se dlouhá léta vyhýbala - přečetla jsem svou první mangu! Jakmile jsem pochopila, ten “fakt hloupý styl čtení, tak jsem se nechala unášet jednotlivými příběhy.
Dost mě překvapilo, že jsem po dvou, možná třech pohádkách nepociťovala potřebu “delších textů... ilustrace s bublinkami fungovaly tak dobře, že jsem si dokázala jednotlivé scény užít.

Co mě překvapilo, jak si autorka s příběhy bratří Grimmů pohrála - můžeme říci, že všechny příběhy jsou retellingem, kterému vdechla úplně jiný rozměr.

Co mě naopak vytáčelo, tak to byla chorobná touha všech postav okamžitě zůstat “spolu až do smrti. Chápu, Manga má minimum textu, takže na hluboké a propracované vztahy není čas... není prostor, ale nemuselo to být všude.

Sice nemám s čím porovnat, ale ilustrace byly brutální a bonusové ilustrace na konci knihy mi upevnily vzpomínky na jednotlivé příběhy.

Neříkám, že teď budu více číst mangy než normální knihy, ale uznávám, že je “fajn vypnout u obrázků...

Autorovy knížky

Kei Ishiyama
japonská
2023  86%Manga příběhy bratří Grimmů

Kniha Manga příběhy bratří Grimmů je v

Právě čtených2x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x