Maminko, nekřič!
kniha od: Jeannina Mik & Sandra Teml-Jetter
KoupitKoupit eknihu
Sotva vás někdo dokáže rozčílit tak jako vaše vlastní dítě. Rodinný život dnes až příliš často určuje nadměrná úzkost, únava a jiné stresové reakce. Tyto emoce snadno vedou k tomu, že jako matka reagujete zcela jinak, než byste chtěla. Chcete-li to změnit, potřebujete se naučit své emoce vnímat, dívat se na ně zvenčí a správně s nimi zacházet – nepotlačovat je, ale ani se jimi nenechávat převálcovat. Tato kniha vám pomůže nalézt váš ztracený vnitřní kompas a spojení se sebou samou, vypořádat se s hněvem a impulzivností a poznat, kdy se ve vašem chování spouští automatické vzorce. Umožní vám dívat se na situace očima vašeho dítěte, komunikovat s ním a spolupracovat při hledání řešení, která zajistí spokojenost vás všech....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446401/big_maminko-nekric-Ydo-446401.jpg 3.426Literatura naučná, Psychologie a pedagogika, Rodina
Vydáno: 2020, Grada
Mama, nicht schreien!, 2019
Komentáře (11)
Kniha Maminko, nekřič!

Strasne jsem touzila, si knihu precist... ale v pulce jsem stale nechapala, o co jde ️Asi jsem divna kniha mi vubec nic nedala. Kdo by chtel, poslunji rada dal

Doporučuji všem maminkám (i tatínkům), kteří si každé ráno říkají, že dnes to zkusí bez křiku. Ale už po půl hodině, kdy po desáté posílají děti vyčistit si zuby, to nevydrží.

Kniha nie je praktickým poradcom, ako sa správať v určitých situáciách a ako sa z toho vymotať. To vôbec! Skôr sa jedná o knihu, ktorá vás naladí k tomu, aby ste si viac uvedomovali seba samých a dokázali rozpoznať tie blbo naučené vzorce správania, ktoré pravdepodobne k ničomu konštruktívnemu viesť nebudú, a ešte viac sa pri ich používaní konflikty vyostria. Takže, je to o pochopení nášho vnútra. Podotýkam, že ten "guidance" v knihe je aplikovateľný okrem rodičovstva aj na vzťahy (rodinné, súkromné, ale i pracovné).

Kniha o ničem. Jde opět jen o druh jógy, prodýchání, uvědomění sebe sama a života s druhými. Taková kniha je každá druhá a pořád to samé dokola. Přečteno se zapřením. Žádné nové a převratné informace.

Konečně kniha, která vysvětluje moje chování a nabízí i praktické rady, jak z toho ven.
Štítky
psychologie vývoj a výchova dětí výchova rodičovství rodiče a děti mateřství
Autoři knihy
Kniha Maminko, nekřič! je v