Mami, nečti to!

Mami, nečti to! https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220484/mami-necti-to-220484.jpg 1 2 1

Lidé pobíhali kolem, nestíhali, čistili sedla i koně. Bylo odporné jarní vedro. Zřejmě se nikdo nedíval, když mě Jan táhnul smykem do umývárky. Pustil vodopád s důvěrou, že ztlumí naše hlasy. Vyšpulila jsem na něj zadek a rovnou pevně stiskla zuby. Byl vzrušením bez sebe. Chytil mě za boky a bručel si jako medvěd. „Doufám, že to oceníš.“ Zamyslela jsem se, jak by to asi mohl ocenit: ?Mohl by holkám odpustit část platby. Ne. To bych z toho moc neměla. Mohl by nám naočkovat koně se slevou. Ne. To je divný. Mohl by… Bože, o čem to přemýšlím? Jsem snad děvka??... celý text

Přidat komentář

Zelený_Drak
01.07.2016 odpad!

Úplně nevím, co si o knize myslet. Hlavní myšlenka je totiž fajn, ale forma je strašná. Jako literární počin je to odpad. Spojení slov, která se k sobě vůbec nehodí, snaha udělat knihu jazykově bohatou ji činí pseudouměleckou (nebo možná moderní, ale jestli je toto trend literatury 21. století, tak děkuji, nechci, ráda zůstanu v 19.). Hrubky (asi neproběhla korektura). Závěr není nijak zvlášť překvapivý. Takový už vymyslelo mnoho lidí.

Kniha v sobě ale má něco syrového a opravdového, co by se dalo ocenit. Jenže je to prostě takové překotné vyprávění. Kdyby to byla osobní zpověď, tak ok, to se hodnotí jinak. Ale nikde jsem nenašla žádný "příběh o knize" a z facebookové stránky knihy jsem se také nic nedozvěděla. Jediné, co se mi povedlo dohledat, je, že autorka opravdu má stáj v Brně a tak je možné, že tam nějaké autobiografické prvky jsou. Pro knihu, která má mít hluboké sdělení, mi tam leccos chybí. Například otec hlavní hrdinky Petry. Nebyla o něm snad ani jedna zmínka. A matka hlavní hrdinky si jako nevšimla, že trenér je obšourník? A celkově jí nevadilo, kolik času její dcera tráví v té stáji s cizím skoro o 30 let starším chlapem? Nezajímalo ji, co to je za člověka?

Autorovy knížky

2014  10%Mami, nečti to!

Kniha Mami, nečti to! je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst3x