Máme konec na paměti? – Umírání, smrt a moudrost v době popírání

Máme konec na paměti? – Umírání, smrt a moudrost v době popírání https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430624/bmid_mame-konec-na-pameti-qFx-430624.jpeg 5 9 4

Kniha je série příběhů založených na skutečných událostech a jejím záměrem je umožnit čtenáři, aby poznal, co se děje, když se lidé blíží ke konci svého života. Jak to zvládají, jak žijí, na čem záleží nejvíc, jak se umírání vyvíjí, co je to smrtelná postel, jak reagují rodiny. Je to malé nahlédnutí do něčeho, co se dennodenně odehrává někde kolem nás.... celý text

Psychologie a pedagogika Zdravotnictví Příběhy
Vydáno: , Cesta domů
Originální název:

With the End in Mind , 2017


více info...

Přidat komentář

pedobro
13.07.2022 5 z 5

Ráda čtu knihy vydané nakladatelstvím Cesta domů. Spojuje je téma, které je mi blízké a celkově mě zajímá i činnost samotného sdružení.
Kniha "Máme konec na paměti?" je napsaná čtivým jazykem plným citu a pochopení. Z každého příběhu je cítit individuální přístup k jednotlivým osudům, lidskost a profesionalita personálu a neskutečná odvaha pacientů a jejich blízkých, stojících tváří v tvář nevyléčitelným chorobám.
Smrt je důležitou součástí našich životů, o které bychom měli umět mluvit...

Popko
19.05.2022 4 z 5

Zajímavá kniha k zamyšlení, život běží, my umřeme a život pujde dál....


J.F.
01.04.2022 5 z 5

Smrti (blízkých) se většinou bojíme a nepřipravujeme se na ni. Přitom, říká autorka, by to mělo být (a může to být) obráceně: kolem smrti je mnoho věcí, na které se lze připravit, a málo věcí, kterých bychom se měli bát.

Ronny
24.02.2020 5 z 5

Hodnotná a čtivě napsaná kniha. V každé kapitole je popisována závěrečná část života některého z pacientů, se kterými se setkala autorka jako pracovnice paliativní péče. Na příkladu těchto příběhů vysvětluje, že smrt, které se všichni bojíme i jen mluvit nemusí být hrozná.

Štítky knihy

smrt umírání

Autorovy další knížky

2019  93%Máme konec na paměti? – Umírání, smrt a moudrost v době popírání
2022  100%Naslouchej: Jak najít slova pro citlivý rozhovor

Kniha Máme konec na paměti? – Umírání, smrt a moudrost v době popírání je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x