Máma odchází do kláštera!

Máma odchází do kláštera! https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459844/bmid_mama-odchazi-do-klastera-5A5-459844.jpeg 4 20 10

Kláře bude zanedlouho čtyřicet. Doma má chápajícího manžela a tři zdravě zlobivé děti. Ženu se sklonem k perfekcionismu zmáhají úkoly v práci, povinnosti doma i závazky, které na sebe vzala navíc v zaměstnání a farnosti. Potřebovala by na chvíli vypnout, vyčistit si hlavu, zkrátka „dobít baterky“. Jako řešení se nabízí týdenní duchovní pobyt v klášteře… Je to dobrý nápad? Bude se umět, aspoň na týden, oprostit od starostí o své blízké? Koho potká a co si od ostatních vyslechne? Jaké podněty se překvapivě dotknou jejího srdce? A bude si tato zdravě skeptická žena i nadále řídit svůj uspěchaný život sama, nebo pustí k dílu i neviditelnou ruku Hospodina? Humoristicky laděná novela s půvabnými postřehy ze života zaujme ty, kdo ve středním věku přicházejí o iluze, ale nechtějí vyhořet a ztratit ideály. Potěší ty, kdo se účastní duchovních cvičení a obnov.... celý text

Humor Biografie a memoáry
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Ouf ! Maman part au couvent , 2019


více info...

Přidat komentář

Elen.aja
22.08.2022 4 z 5

Originálně pojaté předání tipů, jak se duchovně rozvíjet, jak zvládat roli ženy, manželky i matky, jak si vylepšit timemanagement a další. Spousta praktických podnětů, které se hodí do života matky na plný úvazek v mnoha směrech. Hvězda dolů za trochu moc šroubovitě vkládané myšlenky do děje, ikdyž se mi způsob zpracování líbí. Jen to bylo někdy až moc " na sílu" a ubíralo to uvěřitelnosti příběhu.

Ágnes007
23.04.2022 3 z 5

Klára, perfekcionistka a pracující matka tří dětí, je jak papiňák před bouchnutím. Syndrom vyhoření klepe na dveře, stejně jako krize středního věku. Zbývá poslední záchrana - týdenní duchovní cvičení v klášteře, na které se ve vzteku Klára přihlásila po výživném dni v práci.

Zajímavé úvahy a praktické tipy na konci kapitoly. Jsem věřící, sama jezdím na duchovní cvičení, téma mi bylo blízké. Kniha spíše pro lidi, kteří se v daném tématu orientují nebo se o něj zajímají.
Ze začátku jsem byla nadšená, postupně mě nadšení opadlo. Konec mi přišel trochu přitažený za vlasy.


bagel
19.11.2021 3 z 5

Doporučuji věřícím čtenářům. Pro mě byla trochu zklamáním, duchovní úvahy v knize převažovaly nad dějem. Ale ze shrnutí na každé kapitoly si lze určitě něco vzít.

saruse
31.10.2021 3 z 5

Kniha na pomezí beletrie a duchovní literatury (populárně naučné). Určitě se v ní dá najít návod, jak se zklidnit a najít víc pokory a pohody. Tipy ze závěru každé kapitoly mohou pomoci.

PaníColumbová
07.09.2021 5 z 5

Líbilo se mi to! :-)

Márinka
10.06.2021 3 z 5

Dnes se můžeme na pár dní i týdnů „zavřít do kláštera či na faru“, aniž bychom se museli účastnit exercicií. Vyhořelá hrdinka tohoto příběhu však zvolila pro své „znovu zažehnutí“ duchovní cvičení. Čím více se blíží čtenář/ka ke konci, tím více zaplňují stránky víra, Bůh a modlitby.

Nečekejte květnatý román či napínavý thriller. Život v klášteře není ani dobrodružný, ani vzrušující. Tedy pokud zrovna nečtete Umberta Eca nebo Ellis Peters :o). Má svůj řád, který se denně opakuje. Na čtenáře, či spíše na čtenářky, tak nečekají žádná překvapení či nenadálé zvraty.

Útlá publikace má ale co říci všem. Mnohé mámy se v líčení rodinných trampot určitě najdou. Každá kapitola je navíc ukončená radami, které mohou uposlechnout ženy i muži jakéhokoli věku, stavu či vyznání. Najdete zde prvky hygge, mindfulness i komunikační psychologie.

pavlačinka.1
03.06.2021 3 z 5

Natěšila jsem se na začátku, ale nadšení pomalu vyprchávalo....dočetla jsem, neublíží, nenadchne...spíše pro věřící..

ut.la
22.03.2021 2 z 5

První kapitola dobrá, zbytek mě nebavil. Nic se tam nedělo. Hrdinka nahodile komentuje nahodilé jevy (vybrané řádové sestry, věty z přednášek, věty z rozhovorů,..), bez vzájemné souvislosti. Asi ve stylu: Ráno jsem šla na snídani a tam byla Marie, ta mi přišla velmi sympatická, přihlásila jsem se dobrovolně k mytí nádobí. Po snídani se mě Lucy zeptala jak se mám a povídala mi o typologii osobností podle Junga, uvědomila jsem si, že to na mě sedí. Cestou na přednášku jsem přemýšlela o mých dětech, a na přednášku jsem dorazila pozdě. Tam nám pater povídal o managementu času, došlo mi, jak špatně si vedu. (...)

Heyhey
21.02.2021 2 z 5

Velké zklamání. Styl brožury z devadesátek. Škoda, nalákal mě název.

marierachel
25.01.2021 4 z 5

Knížka mě na začátku strhla. Asi do dvou třetin jsem četla velmi rychle, pak jsem se ale zasekla a už to nešlo tak rychle. Nicméně jsem se pobavila (ironické poznámky, co tak člověku při pohledu na jiné lidi přijdou na mysl, ale nemá odvahu je vyslovit; přesný popis situací, které přináší život s malými dětmi,...) a poučila.
Autorka si klade za cíl přinést čtenářům (a zvláště čtenářkám) praktické rady, které mohou pomoci sladit duchovní život s tím všedním (minimalizování věcí v domácnosti, odvaha říkat "ne", rady pro efektivní rozhodování se, tipy pro duchovní život, doporučené vitamíny a potravinové doplňky pro zdraví a vitalitu :),...). Bohužel v těch 2/3 knihy už se ale vtipnost a lehká ironie vytrácí a postavy se stávají pouhými držáky pro prezentaci těchto rad.
Literárně to teda podle mě není úplně dokonalé, ale myslím, že kniha může opravdu pomoct především mladým a středně mladým mámám od rodin srovnat si priority a udělat čas pro sebe.

Autorovy knížky

Stéphanie Combe
francouzská
2020  76%Máma odchází do kláštera!

Kniha Máma odchází do kláštera! je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
dalších seznamech1x