Mama

Mama https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528306/bmid_mama-657c7ba12b626.jpg 5 3 3

Kniha fotografií a příběhů skutečných žen oslavující mateřskou lásku v její nejsyrovější podobě. Fotografka ve všech domnělých nedokonalostech spatřuje pravou krásu silné ženy - takové, která i přes rány osudu ve své duši hýčká svobodu i něžnost. Ženu, která je pyšná na své vrásky a šrámy z bitev. Sama s pokorou přiznává, že fotokniha MAMA je výstup z komfortní zóny, ale že na toto poselství zkrátka nadešel ten správný čas. Když se Jana poprvé stala matkou, byl to velký milník ve vnímání světa i fotografie. "Chtěla bych vesmíru nějak vrátit to, že mi dal dar v podobě mých zdravých synů a času, který s nimi mám." Celá tato myšlenka vděčnosti a nekonečné lásky protíná celou knihu. Poselstvím MAMY je ukázat mateřství takové, jaké je - neustálé hledání rovnováhy. Fotografie, příběhy a emoce skutečných žen a matek vysílají do světa soucit a sdílením krásných pocitů společně pomáhají láskyplně hojit všechny rány. Autorka se věnuje tématům, o kterých se často mlčí... Se statečností sobě vlastní se vydává na cestu za tím, aby se tyto bariéry zbouraly a mámy se nebály mluvit o všem, co k mateřství patří. O tom krásném, i tom bolestném. Soubor fotografií z této fotoknihy získal ocenění Fine Art Photography Awards v kategorii profesionálů.... celý text

Poezie Rodina Umění
Vydáno: , MintyFox
Originální název:

Mama , 2023


více info...

Přidat komentář

Petra21
04.01.2024 5 z 5

Emocemi napěchované nádherno. Pasáže tak moc láskyplné, smířlivé, bolestné a především do puntíku pravdivé. Pohlazení rozechvělé duše, zalepení ranek na srdci. Nabídnutá náruč pochopení všeho nepochopitelného, vyjádření toho nepopsatelného. Láskou vyčerpané bolavé výkřiky, slova promáčená hektolitry slaných perel. Tenhle dárek od spřízněné duše je pokladem, přítelem a náručí, do níž se jistě budu často utíkat.

mirka0586
03.01.2024 5 z 5

Kniha je nádherná...


Romanka89
27.12.2023 5 z 5

Tohle je "must have" pro každou mámu. Kniha plná fotografií a krátkých textů týkajících se mateřství, se všemi jeho stránkami, i těmi veselými i těmi smutnými. Kniha plná pocitů, které zná každá z nás. Někdy je to těžké ale není třeba se za své pocity stydět a je třeba o tom mluvit, nebát se sdílet s ostatními ženami. Nejsme v tom samy.

Autorovy další knížky

2020  88%Země Altairu
2023  100%Mama

Kniha Mama je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x