Malíř a kreslíř Hugo Boettinger (1880-1934)

Malíř a kreslíř Hugo Boettinger (1880-1934) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498846/mid_malir-a-kreslir-hugo-boettinger-188-hTm-498846.jpg 5 1 1

Publikace přinášející ucelený pohled na tvorbu malíře a kreslíře Hugo Boettingera, proslulého karikaturisty první třetiny 20. století. // Vydáno při příležitosti stejnojmenné výstavy konané v Západočeské galerii v Plzni ve výstavní síni Masné krámy, a to ve dnech 12. října 2016 - 8. ledna 2017.

Přidat komentář

milamarus
27.09.2022 5 z 5

Neprodleně označuji štítkem “katalogy výstav“, v němž sama tak ráda pátrám, přidávám ještě obecnější “čeští malíři“ a knize do budoucna přeji co možná nejvíce čtenářů. Zvlášť když se jedná o titul, jež je přes svou nespornou kvalitu a tematickou jedinečnost zastoupen v bohatém a pravidelně doplňovaném fondu městské knihovny jen a pouze jednou, tedy přesněji: v počtu jednoho exempláře… // Je to vzorně zpracovaná umělecká monografie, psaná větším písmem, prošpikovaná obrazovou přílohou - obrazy, kresby, černobílé fotografie, přičemž na závěr nechybí ani několik soupisů. S prameny a poznámkovým aparátem budu dál pracovat. Děkuji. // Pět hvězdiček. Vhodné pro patnáctou příčku letošní čtenářské výzvy.

------------------------------------
CITÁT CITÁTU:
Záliba a potřeba kreslit, kreslit, kreslit – stupňovala se během let až do vášně. Dnes už je to fanatism. Nakreslím stý díl toho, co bych chtěl a co spatřuji. Není procházky, cesty, zájezdu, abych neviděl hromadu zjevů, které stojí za záznam, spoustu poznámek, čáry, obrysy, aspoň ťuknout, aspoň směr něčeho, ať je to poskok tanečnice či dědek prodávající husy na vaječném trhu (překrásně seděl, měl báječnou čepici a velkolepě zmačkaný kožíšek). Tak třeba ten trh! (…)

Štítky knihy

čeští malíři katalogy výstav

Autorovy knížky

2016  100%Malíř a kreslíř Hugo Boettinger (1880-1934)