Vodní andělé

Vodní andělé https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231444/bmid_malin-forsova-vodni-andele-dqK-231444.jpg 4 251 50

Inspektorka Malin Forsová je hvězda policejního sboru. Paličatá, intuitivní, schopná a inteligentní. Posedlá. Neustále na útěku sama před sebou, neustále pohlcená prací. Jednoho zářijového dne ji povolají do jedné z bohatých linköpinských čtvrtí. Ve vířivce tu byl nalezen zavražděný manželský pár. Jejich pětiletá dcera Ella zmizela. Nad městem visí těžká dešťová mračna a Malin Forsová se noří do případu, v němž se začínají stírat hranice mezi životem a smrtí, mezi dobrem a zlem. Vyšetřování nakonec Malin donutí čelit vlastním démonům — už téměř nedokáže odolat pokušení uniknout skutečnosti u sklenky alkoholu. Dobře ale ví, že se nesmí vzdát. Nemůže Ellu zradit. Musí ji najít a dopadnout vraha jejích rodičů. Malin Forsová ví, že se nesmí vzdát.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Vattenanglar , 2012


více info...

Přidat komentář

alca-212
16.09.2023 5 z 5

Na každý díl série s Malin se těším a nebývám zklamaná. A nejsem ani teď.
Jen to téma jsem těžko vydýchávala...

vlkcz
14.09.2023 4 z 5

Tentokrát znovu skvělé. Opět spousta psychologie, tentokrát hlavně na téma rodičovství a toho, jak si člověk racionalizuje svoje touhy. Plus hodně společenských otázek. Jen ta původní neobvyklost promluv "duchů" se už vyčerpala a působí místy rušivě.
Navíc do linköpingské mordparty přibyla další posila a já se už těším, že v některém dalším díle dostane víc prostoru.


dzafik
11.05.2023 2 z 5

S odpustenim, ale ty uvahy nebo myslenkovy pochody, vety bez prisudku..to me taaaak sralo! Tak moc, ze mi vlastne bylo jedno, jak to dopadne. Celej pribeh, cela Malin, vsechno tak depresivni!

evickakyticka
27.11.2022 4 z 5

Každý díl s Malin Forsovou je super. Tady trochu bojujeme s vlastními démony, ale také s těmi lidskými. Pokud se toto někde na světě děje, je to fakt hnus. Téma tohoto dílu byla docela síla, těším se na pokračování.

Janaves
09.08.2022 4 z 5

Jiný styl vyprávění, který mě neoslovil, ale za příběh dávám 4*.

gad
17.11.2020 5 z 5

Jakmile někdo ubližuje dětem, tak jsem nepříčetný. Cítím to jako Malin, tu chuť potrestat ty úchyly, kteří zneužívají děti.
Drsný díl. Uvidím, kam se Malin posune v další knize, kterou právě otevírám.

lenka7679
13.11.2020 3 z 5

Tak jsem si myslela, že přichází zlepšení a zase ne. Malinin život je už překážkou. Stále se opakují uměle tvořené problémy. Mluvení mrtvých mě už vůbec nebaví a začíná to být stejné. Myslela jsem, že konečně bude Malin a její tým vyšetřovat. Za mě zklamání.

blackoutzuzi
12.05.2020 5 z 5

Ač se to na první pohled může zdát překombinované (v jednom odstavci čtete popis vraždy, v dalším vnitřní monology a pocity zavražděných) – není. Čtenář si rychle zvykne na autorův, skoro až lyrický, styl psaní. Chvílemi jsem ani neměla pocit, že čtu detektivku – ty myšlenky, slovní obraty, úvahy - to bylo vážně něco. I přesto, že většinou upřednostňuji knihy postrádající zdlouhavé popisy prostředí – tady jsem je milovala.
Ústřední téma nechci prozrazovat, jedná se však o téma citlivé a bohužel, velmi reálné, které se může odehrávat kdekoliv ve světě. Pokud se vám kniha někdy dostane do rukou, určitě neváhejte a přečtěte si ji! Přemýšlela jsem nad ní ještě několik dní a myslím, že jen tak nezapomenu. Je však na samotném čtenáři, na kolik se nechá ovlivnit příběhem..

Eicherik
10.05.2020 5 z 5

Malin Forsová je v současnosti moje nejoblíbenější detektivní série. Oproti minulým dílům se mi zdál tenhle malinko slabší, ale pořád je to na pět hvězdiček. Téma tohoto příběhu je takové sociálně švédské a děj je místy možná až moc optimistický. Jinak je to detektivka, jak jsme u téhle série zvyklí. Malin zase pije, mrtví opět promlouvají a je tu spousta prostoru pro soukromí zúčastněných osob.

SilvieSisinka
28.02.2020 5 z 5

Jedním dechem přečteno. Bravo!!! Děsivý námět, který prostě donutí číst knihu až dokonce.

zoubek69
05.07.2019 4 z 5

Nemohu než doporučit, obraz o tvorbě autora si musí každý udělat sám.

Toňula
15.04.2019 3 z 5

Tentokrát jsem nebyla tolik nadšená jako u předchozích knih s Malin - i mně už spíše vadí přeskakování mezi věcností a lyrikou, raději bych byla za klasické vyprávění..Nechybí napětí a zajímavá zápletka, ale ty básnické vsuvky mě rušily a Malinin opětovný boj s akoholismem..Škoda..Asi si dám chvíli pauzu on Kallentofta..

Evišťátko
24.03.2019 2 z 5

Ach jo,tak další autorovy knížky už fakt číst nebudu. Říkám si, že buď někdo píše krimi nebo se snaží o lyrické příběhy,obojí dohromady fakt nejde. Takový je můj dojem po přečtení Vodních andělů. Námět zajímavý,hrozivý a děsivý ,ale autorem pohřbený.

Devil-Ivet
13.12.2018 4 z 5

Opět se mi dostalo kvalitní severské detektivky. Napínavé, čtivé, poutavé a děsivé. Jen tak knihu neodložíte.

dalia1769
12.10.2018 3 z 5

V kontextu celé série mi tento díl připadal slabší, Malinin alkoholismus je už trochu "za hranou" a ani téma vietnamských dětí mne nezaujalo tolik jako předchozí příběhy.

Allena24
05.04.2018 3 z 5

U mě to bylo seznámení s autorem a s "policistkou Malin". Možná proto jsem byla udivena, že někdo kdo má problémy s alkoholem je pověřen vyšetřováním závažného zločinu a během té doby dostává další nálož osobních problémů. Téma pro mě bylo dost těžké. Ale je dobře, že se o tom píše.

Slizenobr
19.03.2018 4 z 5

Úžasné barvité vyprávění plné fantazie.

kap66
05.03.2018 4 z 5

Vymyslet šesté roční období už nešlo - a víte, že mi to chybělo? Byl to propojovací prvek, tmel, který držel jednolitost příběhu i celé série. Děti byly tématem už v "Jaru", zde je něco podobně (vztah Malin a Tove, zneužívání dětí) a něco je jinak - podstata zločinu je ale stejně hrůzná. Pro nás Čechy může být myslím zajímavé číst pasáže související s Vietnamem (pro mě tedy bylo - přece jen je vietnamská komunita u nás dost početná).
Pro autora je typický lyrický styl a já ho už víckrát ocenila. Tentokrát proložil několikrát svá obrazná vyjádření angličtinou, a to z opačného břehu jazyka: "Fuck me!" (Malin, Malin, všichni chlapi se asi stinné stránky v tvé duši bojí) a "Don't fuck with me!" (a znovu říkám s povzdechem - Malin, Malin, tímhle trestáš sama sebe). K větě "A child for a pig" nebudu nic prozrazovat.
Kdo jste četli předchozí díly a autora si oblíbili, pokračujte, doporučuji.

michimuller
11.02.2018 5 z 5

Úžasný Mons a jeho květnaté vyprávění, sloh jako z jiné doby, někdo, kdo si umí hrát nejen s písmenky, větami, ale i s emocemi. Vražda není alfou a omegou a právě to se mi na této severské detektivce líbí.

Nixa
29.01.2018 4 z 5

Tenhle díl byl trošku slabší, ale i tak jsem si čtení užila. V poslední době jsem si autora oblíbila a nemůžu se od série s Malin odtrhnout. Musím číst další a další díly. Moc se mi líbí jak je v knize popisován i život ostatních vyšetřovatelů, takže jsem zvědavá kam se v životě pohnou, co dobrého a špatného se jim přihodí atd.
Nestačila jsem zírat co všechno je člověk ochoten udělat, když dostane dobře zaplaceno. A z toho kam se případ nakonec stočil mi lezl mráz po zádech.