Malé ženy (převyprávění)

Malé ženy (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391076/bmid_male-zeny-zkracena-verze-p4P-391076.jpg 3 11 8

Stydlivá Bety, mírná Meg, přidrzlá Amy a odvážná Jo: Malé ženy v klasickém románu Louisy May Alcottové jsou čtyři sestry, které společně s jejich matkou očekávají návrat otce z války a zároveň prožívají každodenní radosti i starosti. Nemůžete si pomoci, ale musíte se vžít alespoň do jedné z nich, smát se s nimi při jejich zábavných dobrodružstvích, plakat s nimi, když prožívají neočekávanou bolest, a být dojati silou a láskou, se kterou se sestry Marchovy vzájemně podporují a pomáhají jedna druhé podněcovat a uskutečňovat sny. Převyprávěná verze známého příběhu vychází v překladu Marcely Kořínkové. Bohaté ilustrace vytvořila Francesca Rossi.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Little Women , 1868


více info...

Přidat komentář

ještěrka38
05.09.2023 3 z 5

Moc pěkný klasický příběh převyprávěný pro děti s krásnými ilustracemi.

Lovehorses365
09.01.2023 3 z 5

Po tom co jsem si přečetla knihu která nebyla tolik pro děti jsem si v téhle jen prohlížela obrázky.


JajaCZ
25.05.2022 3 z 5

Myslím že pre toho, kto príbeh pozná, by toto zjednodušené vydanie pre deti, mohlo zalahodiť oku vďaka krásnym ilustráciam. Nečakajte ale literárny zážitok ako u pôvodného plnohodnotného diela :)

katpe
27.11.2021

@soukroma
Tohle vydání je pro děti, takže text je osekaný a opravdu to není ta původní krásná kniha od Louisy May Alcottové. Určitě si přečtěte klasické vydání, román je to krásný.

kiki3215
17.03.2021 2 z 5

Na toto vydání jsem narazila vcelku nedávno. Příběh je velice ořezaný o veškerý děj a na mě jako na staršího čtenáře tak nezapůsobil. Ilustrace jsou však nádherné a určitě dokážou okouzlit. I když jsem tuto verzi knihy dostatečně neocenila, myslím, že si velkého uznání vyslouží z řad dětských čtenářů (a to nejen díky své grafické podobě).

Vesmich
20.11.2019 5 z 5

Není divu, že kniha měla tak silný formativní vliv na celou řadu spisovatelek, které na ni dost často odkazují jako na oblíbenou dětskou četbu. Máma, která nade vše staví účinnost lidského snažení a víru v dobrovolnost etického jednání a všechna ta děvčata bojující se svým vnitřním nepřítelem, tedy denodenně všechno toto trénující - to je paráda i po sto padesáti letech!

bibi.r
15.05.2019 3 z 5

Četla jsem zkrácenou verzi Malých žen z nakladatelství Naše vojsko (2018), která je velmi krásně ilustrovaná.
Bohužel právě to zkrácení příběhu moc neprospělo. I přestože jsem samotný román nečetla, tak šlo poznat, že příběh má právě kvůli zkrácení mezery. Každopádně dětskému čtenáři by tohle vadit nemuselo a možná ho to spíš navnadí pro čtení samotného románu.

soukroma
16.12.2018 2 z 5

Přečetla jsem až nyní, ve středním věku, a cítím značné zklamání. Samotný příběh je spíš povídka (podobně jako Babička se odehrává v průběhu jediného roku, od Vánoc do Vánoc) než román a spíš neučesaná, naivní a kostrbatá pohádka než cokoli jiného. Přitom stejně jako není zřejmé, jaké věkové kategorii je dílo určeno, není zřejmé, jakého věku sestry vlastně jsou. Chovají se totiž všechny jako děti, přestože nejstarší je na vdávání, přitom nemají podle všeho ani jedna ani trochu jasno třeba ve vaření, či vedení domácnosti, což na polovinu 19. století je u děvčat s podivem.
Odhlédnu-li od obsahu, měla jsem naneštěstí poslední české vydání (Naše vojsko), velikou těžkou polstrovanou knihu s velkými písmeny a obrovskými obrázky, které mne tedy neoslovily (americké holky tak spíš vyhlížely jako Asiatky až zombie) a které přehlušily veškerý text. Je to teď spíš jako barevný komiks dovybavený trochou textu.
A teď jdu pátrat, proč byla a stále je tahle kniha tak důležitá a doporučovaná.

Autorovy další knížky

2018  62%Malé ženy (převyprávění)
2018  56%Gulliverovy cesty

Kniha Malé ženy (převyprávění) je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x