Malá země

Malá země https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84747/bmid_mala-zeme-sM0-84747.jpg 4 12 3

Kniha Malá země od „starého blázna Billyho Dunthorna cikána“ ukrývá mocné tajemství. Čtena dobrými lidmi je schopna změnit svět k lepšímu, v rukou hamižných sobců může být nástrojem jeho zkázy. O knihu se rozhoří lítý boj. Jako by znovu ožívaly klasické historky s Jamesem Bondem, zatímco na druhé straně sledujeme osudy dívky Jodi, kterou zlá čarodějnice proměnila v miniaturního človíčka-malíčka. Dva odlišné světy lidský železný neosobní svět a kouzelný svět malíčků se nakonec prostřednictvím prvotní hudby prolnou v magické říši skřítků, Malé zemi. Janey, Jodi a jejich blízcí však musí překonat mnoho protivenství a svést nejeden zápas s nepřáteli, ale i s vlastními limity a předsudky, než je vzácná kniha v bezpečí a ryzí zlo dojde zaslouženého trestu. A protože každá kniha vypráví originální příběh každému ze svých čtenářů, možná nás čeká velké překvapení.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

The Little Country , 1991


více info...

Přidat komentář

Vecerkova
26.12.2018 1 z 5

Někde na straně 263 jsem usoudila, že tato kniha je ztrátou času a musím přiznat, že její konečné zavrhnutí bylo pro mne osvobozující.

Noctuelle
29.09.2014 3 z 5

Velmi zajímavě pojatá knížka. Trochu detektivka, trochu filosofie a hodně hudby. Příběh je neuvěřitelně napínavý a roztomile se prolínající s pověrami a zvěstmi o vílím světě. Uznávám, nečte se lehce, je v ní spousta dle mě zbytečně prodlužovaných míst, ale nakonec si vás získá a konec náramně překvapí.
Možná vás tato knížka, stejně jako mě, přiměje oprášit tu trochu hudebního umu... Říká se přece, že hudba je brána do jiných světů. :)


Poutnice
04.10.2013 4 z 5

přestože bylo kapku složitější ji číst - nešlo ji jen tak zhltnout, má Malá země neobyčejně hezký příběh, neokoukaný a milý

Autorovy knížky

Charles de Lint
kanadská, 1951
2007  75%Malá země

Kniha Malá země je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x