Magnolie z Masters

Magnolie z Masters https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196280/mid_magnolie-z-masters-5kC-196280.jpg 2 12 9

Karel Schwarz série

< 10. díl >

Manželka golfisty si užívá krásné chvíle s milencem. Jakmile se rozloučí, začne horečně uklízet. Ví sice, že manžel, který odjel reprezentovat na Mezinárodní mistrovství seniorů ve Španělsku a má se už příští den ráno vrátit, stejně není schopen žádnou stopu objevit, ale co kdyby? Muž však v očekávanou dobu domů nepřijede, telefon nebere, nevědí o něm ani kamarádi. Navíc se zjistí, že na žádném mistrovství nebyl! Ve chvíli, kdy bezradná manželka telefonuje na policii, že jej pohřešuje, přijde jí sms: Zdržím se v Barcelonu, možná si zaletím do Ameriky na Masters, buď v klidu, jsem v pohodě.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
03.02.2022 1 z 5

Dost podřadné čtení.

Marla
25.07.2021 1 z 5

Tak v tomhle mišmaši ujetých hrdinů a trapných padouchů chyběla už jen Sněhurka a pes Filipes. Nudné, nelogické, působí to spíš jako učebnice golfu. Prolistováno, dočteno jen ze zvědavosti jak tohle dílko dopadne. Hrůza, naštěstí jen vypůjčená.


terimila
20.05.2021 1 z 5

Ach jo. Už chápu, proč jsem ji našla v knihobudce; půjde tam znova. Nuda. Na detektivku naprosto nečtivý, autor používá dost divný a nesrozumitelný obraty. Jsou tam nezajímavý, nudný nebo odpudivý postavy. Vyšetřovatel, kterej už několik let myslí jen na to, kam zasunout a zahnout ženě, ale ještě nikdy neměl koule to udělat? Super-agentka kráska, co náhodou zakotvila u maloměstskýho detektiva? A všichni milujou golf? Ach jo, ach jo, ach jo. Všecko je to tak trapný a upatlaně směšný, že člověka ani nezačne zajímat to, proč někdo oddělal těch pár jedinců. Závěr absolutně nevěrohodnej. Jediný vysvětlení je, že to je celý obrovská parodie na detektivku, ale pak to má mít trošku šmrncu a jasné nadsázky, ne to být takhle umrněný.
S přemáháním jsem to dočetla, když už jsem to nesla z tý budky, ale pak to poletí. A myslím, že tímhle se zelenou detektivkovou sérií končím. Česká detektivka má dva autory, co stojí za čtení, a ti do téhle řady laciností nepíšou, asi vědí proč.

jprst
25.12.2020 1 z 5

Šestá mnou přečtená kniha od tohoto autora mě jen utvrdila v názoru, že tato série má klesající úroveň a už se dostala dost pod průměr současné české detektivní tvorby.

simviki
02.03.2020 2 z 5

Pokud jste milovníci golfu, určitě vás kniha zaujme natolik, že jí budete tolerovat rozvláčnost, zbytečnou popisnost, rádoby vtipné poznámky a citace i zbytečné množství( celkově nesympatických) postav. Já ji četla kvůli čtenářské výzvě, neměla jsem problém ji dočíst do konce ( zhruba v půlce se to rozjede , ke konci ani nestačíte mrkat jak moc a najednou vám to autor utne rychlým závěrem, jakoby už nebylo dost dalších stránek v knize), ale určitě si pro detektivku příště sáhnu do regálu s jiným písmenem.

čef
06.05.2018 2 z 5

Tuto knihu mohu s klidem doporučit jenom těm, kteří milují golf, zrzavá děvčata, onanii, neuvěřitelné zápletky, vtipy o létání, život miliardáře a cikánský způsob života. Milovníci klasických detektivek si zde příliš nepočtou, mrtvola je, po Sahaře nudy s občasnými vtipnými vsuvkami, nalezena skoro až v polovině knihy, pátrání začne až o dalších desítek stran dále a pak se to sice mrtvolami jen hemží, ale závěru už může uvěřit jen milovník absurdní komedie. Autorovi se omlouvám, určitě se při psaní dobře bavil, ale já bohužel ne.

dagmar5477
28.10.2017 5 z 5

Další super kniha od autora. Přiznám se, že motiv vražd byl trochu ujetý, ale ono to tak asi je mnohdy i v reálu, takže proč ne.

kristyna2349
11.03.2015 1 z 5

Řekla bych, že tato je zatím nejslabší z této golfové série detektivek. Přišla mi zbytečně překombinovaná. Předchozí knížky jsem přečetla s chutí, tuto jsem dočetla ze setrvačnosti.

Jojohana
27.07.2014

knížky pana Kuťáka mám moc ráda, ale tato knížka mi příšla trošku slabší. Nicméně jsem ji dočetla a klidně mohu doporučit