Magická Laterna a kamera pana Wericha

Magická Laterna a kamera pana Wericha https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33549/bmid_magicka-laterna-a-kamera-pana-weric-2Rq-33549.jpg 4 4 2

Knížka je kaleidoskopem vzpomínek, vyprávění a fotografií, připomínajících úspěch Laterny magiky na světové výstavě EXPO 58 v Bruselu.

Přidat komentář

radusak9806-1
17.03.2021 2 z 5

K panu OS mám od knihy Pan Werich z Kampy, velice rezervovaný vztah. Touto knihou se ani trochu nezlepšil. V části pana Vlastníka se to skrze rozhovory, přece jen stále přímo týká LM a výstavy Expo 58.
Od pana OS se dozvíme i mnoho z věcí o rodině Suchých, protože se to týká Jiřího Šlitra a ten je přece protagonista Laterny, takže informace o stěhovaní Suchých (z dopisu jeho bratra, právě Šlitrovi na Expo) je úplně logická. To ještě vynechávám celkovou (aspoň pro mě) chaotičnost jeho kapitol, která jde od jednoho k druhému, desátému a třetímu, aby to skončilo odstavce o Laterně. Velice mi nyní přijde úsměvné jak pan Suchý ve své knize plive na pana Batíka, že se jen pase na jméně Jana Wericha (jeho knihy jsem zatím nečetla a možná jsou opravdu tak zlé, jak se píše), aby u této knihy byl Werich v názvu (přestože na Expu byl), protože v knize je jeho reportáž a zmínka o filmu, který pořídil. BRAVO
Dávám tomu ještě šanci u knihy Werichův Golem, Golemův Werich. Pro ty, které Laterna a její historie zajímá doporučuji knih L. Kocourkové Laterna Magika: Zlatá éra očima pamětníků.

InaPražáková
01.09.2018 3 z 5

Vzpomínky snad všech žijících (a některých nežijících - z dopisů a dříve vydaných knih) hlavních tvůrců a aktérů první Laterny. Milé a přátelské povídání v duchu pořadu Hledání ztraceného času, místy trochu sklouzávající k přehnané familiárnosti až k bulváru, místy odbíhající od tématu, zkrátka sešli se kamarádi a vzpomínali na staré časy. Jen mi zůstalo záhadou, proč se do titulu dostal Jan Werich, který nevzpomínal ani nejobsažněji, ani nejvýstižněji, a i na tu kameru přišla řeč jen ve dvou odstavcích.