Má to háček

Má to háček https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521133/bmid_ma-to-hacek-gmP-521133.jpg 4 93 33

Sestry Bellingerové série

< 2. díl

Lovec krabů Fox má pověst lehkomyslného svůdce žen. Je zárukou příjemně stráveného času v posteli, ale snídá radši o samotě. Ovšem pouze do chvíle, než pozná Hannah, která je vůči jeho šarmu imunní a chce být jeho… kamarádka! Na něco takového není zvyklý. Jenže Hannah se mu líbí a nechce o ni přijít, a tak souhlasí. Jak dlouho jim ale přátelství vydrží, když jí nezbude než se k Foxovi na nějaký čas přestěhovat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Hook, Line, and Sinker , 2022


více info...

Přidat komentář

RobinDay
včera 5 z 5

Druhý díl mě bavil mnohem víc než ten první. Fox si mě prostě získal. Jeho tajnůstkaření a snaha změnit si pověst, mě upřímně dojímala. Hlavní hrdinka mi byla velice sympatická a líbilo se mi, že umí také vystrčit růžky a znát svou hodnotu. Děj mě bavil, prostředí loděnice jsem zažila do té doby pouze v jedné knize a zde mi to sedlo mnohem víc.

SilviiM
20.03.2024 3 z 5

No jako jóó.. bylo to opět velmi čtivé. Nechyběla romantika, trocha napětí ani doják na závěr. Nejvíce se mi líbil pohledy do Foxovi hlavy a duše.
Protože nikdy nic není, tak jak to na první pohled vypadá.


Marry123
07.03.2024 5 z 5

Já to věděla... První díl alias Piper s Brendanem byla fajn, ale bylo tam něco co mě štvalo. Ale tady, Hannah jsem zbožňovala už před tím, a něco mi říkalo že ani Fox není tak zlý jak se děla. A tohle byla přesně ta oddechovka kterou jsem prostě potřebovala. Hannah je prostě anděl a Fox je Fox, bylo mi ho chvílema až líto, bylo jasný že to dá, ale i tak jsem mu fandila až do konce. No a závěrečný epilog, uf, prostě krásná idylka (s losem :D) a miluju to :) Amen...

natalie-p6706
25.02.2024 3 z 5

První díl jsem nečetla zatím, tak nemám srovnání, ale kniha je celkem čtivá. Některé pasáže byly moc opisné , že jsem je spíš přeletěla očima než abych je četla důsledně, ale jako oddechovka to není špatný

pogmanka
17.02.2024 4 z 5

První díl mě sice tolik neoslovil, ale řekla jsem si, že dám šanci i dvojce a jsem za to ráda, protože tento díl mi sedl víc a já si to moc užila. Obě postavy byly zajímavé i zajímavé prostředí a děj. Třeba další už bude tak super, že dám i tu poslední hvězdičku.

Áňa 998
26.01.2024 3 z 5

Když vyšla Holka přes palubu, měla jsem jasno, že do letní romantiky chci jít. O rok později vyšla kniha Má to háček, která společně s první jmenovanou tvoří sérii Sestry Bellingerové. A protože ráda série dočítám, pustila jsem se i do druhého dílu!
.
Máme tu opět krásnou letní obálku, která ve mně vyvolává vzpomínky na dovolenou u moře. Už tak moc se na ní zase těším!
.
Trochu té letní atmosféry jsem si prostřednictvím knihy přivodila už ke konci minulého roku. A těšila jsem se jak na nové, tak i na staré známé postavy.
.
Oblíbila jsem si Foxe, je to takový klasický ten machr, co hledá holku na každém rohu. Zároveň se za tímhle skrývá miláč, se zajímavou minulostí. Hannah mi nevadila, ale unesená jsem z ní taky nebyla. Bavil mě kontrast mezi postavami!
.
První díl utíkal rychle, doufala jsem, že u druhého to bude podobné. Našla jsem ale pár míst, kdy jsem se nudila a vyloženě lítala očima po řádcích, abych se dostala dál.
.
Tessa Bailey vymyslela milý romantický příběh, který je sice jednoduchý, ale na navození té letní atmosféry byl skvělý! Za mě možná slabší než předchozí kniha, ale milý průměr za mě.

adela2230
14.01.2024 4 z 5

Super knížka, taková oddechovka. Není to úplně klasické a je super, že je to zde zaměřeno i na problémy chlapa. Jen mě lehce zklamal konec, ale o tak super.

Etule
06.01.2024 4 z 5

Koukám, že tady půjdu asi dost proti proudu, ale mě se to líbilo. Dokonce i o chloupek více než jednička. Fox byl super, líbilo se mi, že prostě fakt, že je chlap krásnej a sexy neznamená, že je taky automaticky šťastný. Nechci moc spoilerovat.
Takže jo, super oddechovka, návrat do Westportu. Jen mě trošku mrzelo, že ostatní z první knihy tu nebyli trochu víc.

bezzink
30.12.2023 2 z 5

Mysleli jste si, ze neexistuje knizka, ktera ma vice vnitrnich monologu nez prime reci? Tak zde jednu takovou mame prosim pekne.
Pokud vas bavi cist si myslenky hlavnich hrdinu, ktere se opakuji dokolecka dokola, nuti vas obracet oci v sloup a preskakovat ne sloupce, ale klidne skoro cele stranky, tak potom smele do toho. Ale ctenarum, kteri uprednostnuji taky trochu nějaké akce, hastereni, vybuchujici chemie a trochu toho pribehu, tak tem nemuzu tohle dilo doporucit. Jakoze vubec.
A to pritom jednicka byla vazne skvela. Je to skoda.

nada3314
30.12.2023 3 z 5

Sérii o sestrách Bellingerových je vhodnější číst v létě. První díl Holka přes palubu jsem milovala, ta atmosféra celého příběhu byla skvělá. Hlavní hrdinku Piper jsem moc nemusela. A tady v druhém díle jsem to měla naopak. Hanah byla skvělá hlavní hrdinka, bavilo mě o ní číst, ale děj byl méně peprnější a takový trochu utahaný. Bylo krásné se zase vrátit do vesničky Westport a potkat se s Piper i s okouzlujícími lovci krabů. Ale i tak jako oddechovku někde na pláži můžu určitě doporučit.

terryaknihy
05.12.2023 4 z 5

Tentokrát se příběh soustředil na sestru Hannah a lovce krabů Foxe.
Už v předchozím díle to mezi těmi postavami lehce jiskřilo, takže jsem ráda, že dostaly i svůj vlastní prostor. Zároveň bylo ale milé se potkat se “starými známými z předchozího dílu.
Fox, lovec krabů, který je známý jako největší holkař široko daleko. Hannah, která má touhu se věnovat hudbě ve filmu, ale nemá odvahu to říct režisérovi (kterého tajně miluje). Hannah využívá své možnosti a natáčení nového filmu se odehraje právě v přístavním městečku, kde žije její sestra.
Líbilo se mi, jak obě postavy byly odlišné, ale našly se ve společném zájmu - hudbě. Posílaly si vždy názvy písní, které přirovnávaly ke své situaci či ke svému prožitému dni. Ani zde nechyběla nějaká ta erotická špetka, kterou autorka umí dobře psát a není to nepříjemné.
Fox byl zastřen svou minulostí, měl sve vrtochy, ale zároveň bylo znát, že pro své lidi je schopen udělat cokoliv - takové postavy mám ráda.
Nicméně oproti prvnímu dílu mi přišlo, že se příběh lehce vlekl a klidně bych ocenila, kdyby se ubralo pár stránek. Obě postavy byly ale fajn, u Foxe se mi líbilo, jak se postupně měnil.
Autorka tady napsala jednoduchý romantický příběh, který se rychle četl (část textu jsou třeba sms zprávy), člověk se u toho místy i zasmál a nakonec to těm postavám i moc přál.

petulkapeta
01.12.2023 4 z 5

,,Zbožňoval její smysl pro humor, její houževnatost a statečnost, způsob, jakým bránila lidi, které milovala, jako voják v bitvě. Líbilo se mu, že se nevyhýbala těžkým tématům, i když jeho v danou chvíli děsila. "
Na tomto přiběhu bylo to jejich propojení s hudbou něco fakt skvěleho, jak obyčejný rybář co loví kraby se dá dohromady s holkou která je z velkeho města, miluje hudbu a jejich přátelství se posune na něco daleko víc.

Wajny
29.11.2023 4 z 5

Má to háček je volným pokračováním knihy Holka přes palubu ze série Sestry Bellingerovy. První díl jsem četla, takže jsem čekala, že druhý díl se ponese v podobném duchu. Nakonec v něčem byl téměř totožný – prostředí, atmosféra malého města či rybaření, ale na druhou stranu je tohle takové klidnější, zaměření více na myšlenky hlavních hrdinů než na pikantní erotické scény, ale nebojte, ty tu taky jsou.

Příběh je vyprávěn z pohledu obou hlavních postav, Hannah i Foxe. Já mám hrozně ráda tenhle styl vyprávění, protože mi přijde, že dostaneme díky náhledu obou hlavních postav komplexnější příběh a pokud jde autor do hloubky, jako tomu bylo tady, tak je to opravdu uvěřitelné.

Hannah je milá, roztomilá a někdy až moc rozumná. Místy mě tahle její klidná stránka štvala a já doufala, že se konečně pořádně vyjádří. Fox byl úžasný. Bavilo mě jeho polemizování, šrámy z dětství a to, že se je snaží řešit. Když byli ti dva spolu, bylo to hrozně krásné – přes počáteční kamarádství, vzájemné naslouchání i dodání odvahy ke změně.

Rozhovory hlavních hrdinů jsou krásné a mají hlubší charakter. Líbí se mi, jak se Fox postupně otvírá a začíná věřit tomu, že by mohl být jiný. Je tu i velká spousta erotických scén, upřímně ty mě moc neoslovily, přišlo mi, že se do některých situací nehodí a občas jsem je i trochu přeskakovala.

Ve výsledku nedokážu říct, který díl se mi líbil více, protože mi přijdou hodně rozdílné. Takže pokud chcete něco pikantního, sáhněte po Holce přes palubu a pokud něco klidného a o hledání sebe samé, tak spíše zkuste Má to háček.

Instagram - Nikmakbooks

Ven_D
05.11.2023 3 z 5

My s Tessou Bailey asi úplně kamarádky nebudeme. Holku přes palubu ve větší míře zachraňovaly zejména slovní přestřelky, chemie a pikantní erotika. Má to háček už tak svérázné a peprné není. Hannah a Fox se tak plácají v opakujících se myšlenkách, že to otráví i hodně trpělivého čtenáře.
Prvních sto stran se vleče naprosto neuvěřitelným způsobem. Mám ráda slow burn (pomalé romance), o tom žádná, ale až takhle? I slimák by ty dva trumbery předběhl! Kdyby se vyškrtaly úmorné a dokolečka omílané vnitřní úvahy postav o tom, jak přejít z kamarádství v klasický vztah není dobrý nápad, měla by Má to háček poloviční počet stran. Odkaz na kompletní hodnocení najdete v záložce "Recenze" - Vendi ZJihu

moma08
29.10.2023 4 z 5

Ze startu musím říct, že jsem si určitě užila více první díl.
Tady se mi líbi Hannah a její trpělivost, kterou měla s hlavním hrdinou.
Za to myšlenkové pochody od Foxe byly pro mě často nepochopitelné.
Čtivost tam je, autorka píše dobře, avšak některé části, kdy sám nad sebou Fox přemýšlí byly někdy zbytečně dlouhé...

ivetdos
26.10.2023 3 z 5

Tessa Bailey opět nezklamala. Naprosto upřímně vám ale řeknu, že první autorčina kniha Holka přes palubu se mi líbila o fous víc.

V této knize už víme do čeho jdeme, opět se vracíme do vesničky Westport, mezi postavy z první knihy, tentokrát sledujeme příběh Hanny a Foxe. Bylo to podobné jako předchozí díl, ale přesto jiné. Ano, od první strany (nebo spíš od anotace :-)) je nám všem jasné jak to skončí, ale já mám tyhle romantické oddychovky ráda. Sedla mi do nálady, i když to bylo docela pomalé a narazíme tu na mnoho klišé. Když s tím počítáte, mohla by vás kniha bavit.

Líbily se mi rozhovory hlavních hrdinů, které měly občas hlubší charakter, než u předchozího dílu, ale asi vám nezmění život :-) Na víkendové odpoledne je to však dobrá volba.

jitka_dankova
19.10.2023 5 z 5

Opět krásný a vlastně nakonec i dojemný příběh, který odkrývá slupku dvou lidí a řeší i náročnější témata a to, jak člověka formuje (a zraňuje) jeho okolí. Jen jsem tentokrát přeskočila všechny sex. scény, protože mi teda absolutně nesedly a byly tam jako pěst na oko. Er-formou popisované náročné rozhodování dvou postav o tom, co se životem, mi něco dalo, a sexuální napětí mezi hrdiny dodalo knize šmrnc. Je potřeba číst i předchozí díl pro pochopení té celkové atmosféry a životního stylu postav.

Holubka
18.10.2023 4 z 5

Příběh Foxe a Hannah byl skvělí a já si užila a oba jsem si zamilovala, ale MÁ TO HÁČEK. Na můj vkus to bylo zdlouhavý a když jsme se konečně dostali k žhavý scéně tak byl pomalu konec. Po prvním díle jsem čekala plno žhavých scén, kterých jsem zde dostala poskrovnu. A co si budeme Brendana jsem si zamilovala víc. Proto musím dát i o jednu hvězdičku míň než prvnímu dílu.
Knížka se ovšem četla skvělé a moc ráda jsem se vrátila do Westportu. A nad epilogem moje romantická dušička plesala radostí.

DominaCZ
13.10.2023 odpad!

Trapárna klasická

spencer
12.10.2023 3 z 5

Holka přes palubu patřila k mým nejoblíbenějším knížkám loňského léta, takže jsem doufala, že na tom toto volné pokračování bude podobně. Bohužel se tak ale úplně nestalo.

Tentokrát se příběh zaměřuje na Hannah, sestru Piper (hl. hrdinky z předešlého dílu). Ta má v tom, co si přeje dělat jasno, avšak vše jí zkomplikuje Fox, jenž je něco jako její platonický kamarád, ke kterému se z logistických důvodů nastěhuje a dají se tím do pohybu události, které nejspíš nikdo nečekal...a nebo ano?

Osobně věřím, že si mnoho lidí příběh zamiluje. Má snad vše, co byste si od žánru contemporary mohli přát, avšak já s ním i přesto měla pár problémů. Tím hlavním byl počet klišé, kterých bylo oproti Holce přes palubu o dost víc. Autorčinému humornému vyprávění chyběla lehkost a postavám větší hloubka. Přišlo mi, že i přes zdlouhavé popisy jejich myšlenek, jsme je poznali pouze povrchně.

Co nicméně mohu vyzdvihnout, jsou vážnější témata dostávající svůj prostor v ději. Určitě vás přiměje autorka přemýšlet nad pocity druhých. Velkou roli hrají i předsudky, což bylo moc příjemné po nějaké době opět v knize vidět.

Abych to shrnula, nejednalo se o špatné čtení, ale spíše o takový lehčí průměr, který nenadchne, ale ani neurazí. Na další knihy Tessy Bailey se nicméně stále těším, protože si stále stojím za svým názorem, že má autorka pro contemporary komedie talent.

Autorovy další knížky

Tessa Bailey
americká
2022  79%Holka přes palubu
2023  76%Má to háček

Kniha Má to háček je v

Právě čtených2x
Přečtených115x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce138x
Chystám se číst116x
Chci si koupit27x
dalších seznamech6x