Má to cenu?

Má to cenu? https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415926/bmid_ma-to-cenu-iAk-415926.jpg 4 10 4

Kniha pojednává o vztahu hodnoty a ceny a popisuje jejich vliv na chování člověka v rámci ekonomiky. Kniha patří do edice "Munice", což je populárně naučná edice nakladatelství Munipress

Přidat komentář

RealJohnGalt
06.08.2020 5 z 5

Od začátku máte pocit, že autorka stojí vedle vás a s jistotou a zkušeností vás čtivým a přístupným způsobem provádí samotným srdcem složitého organismu ekonomie - cenami. Text vás postupně uvádí do problematiky a odkrývá celou šíři a komplexnost tohoto mystéria, které člověka provází od počátku věků. Co cena vyjadřuje, od čeho se odvozuje, jak se tvoří, jaká cena je správná, spravedlivá, jaký je rozdíl mezi cenou a hodnotou, co lze z cen vyčíst, jaké zákonitosti mezi cenami panují a tak dále.
A co více: krom praktických příkladů ze života slouží kniha i jako zdroj inspirace pro četbu dalších děl klasiků ekonomie - zjistil jsem, jak veliké jsou mé mezery a co vše ještě musím přečíst. Kniha je cenná i pro ty, kteří se obchodem živí, kteří podnikají a s cenami, hodnotou, užitkem jsou v dennodenním kontaktu a denně o nich přemýšlejí, když se snaží trefit tu správnou tržní cenu svého produktu.

Oli1104
03.02.2020 1 z 5

Ma to cenu ? Nema.
Snazila jsem se pani Lipovske dat novou sanci, ale i napodruhe zjistuju, ze cist Vaclava Klause starsiho nechci.
Bohuzel, z pohledu dnesnich dni ( o CT Se nezajima, nesleduje, nelibi se ji, ale presto se necha nominovat. Zrejme si neosklivi penize, ktere poplynou. Zvlastni krestanka ) se mi pani protivi jeste vice nez z knihy. Skoda.


kape97
19.10.2019 5 z 5

Knihu jsem přečetla najednou. Kniha velmi poutavě a pochopitelně popisuje funkci cen, místo v ekonomice a lidském rozhodování. Líbí se mi shrnutí po každé kapitole. Čtenáři, který nezná taje ekonomiky, se může kniha zdát složitější. Dobré je proto číst všechny tři autorčiny knihy pohromadě a postupně do těchto tajů proniknout.

Rehor72
20.07.2019

Knihu jsem přečetl jedním dechem. Autorku jsem slyšel zajímavě mluvit na Českém Rozhlasu Plus, což mě pohnulo si koupit od této autorky nějaké knihy. Kniha velice poutavě, ne příliš jednoduše, ale pochopitelně popisuje funkci cen, jejich místo v ekonomice a lidském rozhodování. Kniha má po každé kapitolce velice stručné shrnutí, takže si získané poznatky můžete snadněji upevnit.