Má tajemství

Má tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38175/ma-tajemstvi-38175.jpg 3 19 3

V pokračování osudů alžírské rodiny odhaluje nejstarší dcera Norah svá tajemství, která ji dvacet pět let trýznila. Norah Shariff hrála hlavní roli v srdceryvném příběhu knihy Závoj strachu. Kniha se po svém vydání setkala se širokým zájmem čtenářů na celém světě. Stala se obětí zvrhlého otce, krvavé občanské války, třikrát jen tak tak unikla smrti a už jako malá si dala za úkol chránit Samiu, svou matku, a všechny své blízké. Vzepřela se strašnému osudu, který je ženám v těchto částech světa předurčen. Patří k nové generaci, která se nenechá utlačovat a nečinně přihlížet lidskému ponížení. Odhodlanost, dech beroucí odvaha a nová vlast jí pomohou zase nalézt svobodu a odhalit, že opravdová budoucnost pro ni začíná právě dnes.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Secrets de Norah , 2007


více info...

Přidat komentář

Palorizek85
07.12.2023 4 z 5

Smutný příběh z Alžírksa o útrpách žen. Psychické a fyzické týrání je zřejmě stále normou v daných zemích.

RADOST
14.01.2015 3 z 5

Mám z toho rozporuplný dojem. Je to především srdceryvné vyprávění oběti o těžkém životě v arabské rodině s despotickým otcem a prarodiči tvrdě vyznávajícími tradice. Politovánihodné, ale i poučné. Nemohu přijmout jakousi naivitu a nerozhodnost matky i dcery. A neztotožňuji se s celkovým vyzněním knihy , glorifikujícím odvahu obětí a hanící systém a nedostatečnou pomoc institucí.Hrdinky knihy nežily ve vzduchoprázdnu, mohly předvídat, včas a lépe řešit svou situaci. Je to jiný svět, jiné zvyklosti, jiné povahy - postoje a jednání hrdinek mi až příliš připomínají jednání té skupiny obyvatel, která se spoléhá, že jejich problémy bude řešit někdo jiný.


Evus
24.12.2013 3 z 5

Dalo se číst, ale vracet se k ní nehodlám. Četla jsem ji spíš ze zvědavosti kvůli Závoji strachu (který jsem ale přečetla už tak 4 roky zpátky, takže mě to vlastně nebavilo)

Štítky knihy

muslimské ženy autobiografie

Autorovy knížky

Norah Shariff
alžírská
2009  65%Má tajemství

Kniha Má tajemství je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce43x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x