Má cesta zpátky do života

Má cesta zpátky do života https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159828/bmid_ma-cesta-zpatky-do-z-159828.jpg 4 19 5

Sugestivní výpověď ženy, která po těžkém úrazu úspěšně bojuje proti téměř neodvratné hrozbě úplné invalidity. -- 1. vydání. --

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Mein Weg zurück ins Leben: Bericht einer Ärztin , 1995


více info...

Přidat komentář

Mandelinka11
06.10.2021 4 z 5

Hezká knížka. Oceňuji především sebekritičnost autorky - v procesu rekonvalescence si dokázala uvědomit svou dosavadní sebestřednost a překonat ji. Dokonce si myslím, že jakási "duchovní rehabilitace" byla skutečným tématem jejího příběhu, který se odvíjel na pozadí tělesných obtíží. V závěru je stručně zmíněno, že paní Therese provozuje nemocnici v Keni... maličkost :)

Constanze1
29.09.2017 1 z 5

Po přečtení jsem zklamaná, očekávala jsem, že se dozvím více o životě autorky. Knížka je prakticky jen technický popis průběhu rehabilitace, autorka se omezuje jen na slova sval, křeč, rehabilitace, hýbat se. Mrzelo mě, že Paní Therese nepíše o svých pocitech i dojmech, jen párkrát je konstatováno, že se cítí depresivně.


JezinkaJ
12.03.2016 2 z 5

Mám rozečteno, ale paní Theresa se mi zdá poněkud málo snesitelná.
"Spadla jsem z hrušky" se mi líbilo mnohem víc.
Dočetla jsem, ale moje sympatie "hrdinka" nemá. Možná chodí, možná je šťastná, ale my čtenáři víme, že umí chodit i přes mrtvoly.

medvedice3
04.02.2016 5 z 5

Neuvěřitelně silný osobní příběh o vnitřní síle a naději a zároveň tvrdé dřině a nesmírné trpělivosti aktivní ženy, která se po úraze na lyžích stala kvadruplegičkou, o způsobech rehabilitace a rozdílným přístupem evropské a americké medicíny. K této knize se vrátím, bude-li někdy hodně na dně.

mariannnka
27.09.2015 5 z 5

Fantastická kniha pro všechny, kteří chtějí s Therese Schwarzeneberg prožít její příběh rehabilitace z úrazu, kdy jí lékaři prorokovali život strávený v posteli nebo v lepším případě na invalidním křesle. Potěší všechny zastánce zahrnutí psychiky do léčebných procesů a také všechny, kteří podporují celostní metody léčby (např. homeopatii či akupunkturu). Místy mi běhal mráz po zádech z toho, čeho všeho může být člověk schopný, pokud doopravdy chce.

Štítky knihy

osudy lidí ze života úrazy péče o zdraví uzdravování invalidita životní problémy osudy žen léčba, terapie

Autorovy knížky

Therese Schwarzenberg
rakouská, 1940
1996  71%Má cesta zpátky do života

Kniha Má cesta zpátky do života je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x