Lži století 2 - Odhalte, co vám mělo zůstat utajeno

Lži století 2 - Odhalte, co vám mělo zůstat utajeno https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399907/bmid_odhalte-co-vam-melo-zustat-utajeno-9jU-399907.jpg 4 19 2

Pokračování úspěšné knihy "Lži století, které znají jen zasvěcení" přináší nová témata. Mimo jiné zde najdete odpovědi na tyto skandální otázky: - Kdo skutečně stojí za útoky z 11. září 2001? - Ovládá americké prezidenty tajný řád? - Je způsob výroby peněz legálním podvodem licencovaným bankami? - Kdo stojí za konfliktem na Ukrajině? - Pracují německá média pro tajnou službu? - Žijeme ve věku informací, nebo mediální manipulace a totální kontroly? - Jaká je pravda o fluoru, aspartamu nebo AIDS?... celý text

Literatura světová Literatura faktu Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Die Jahrhundertlüge 2 – Die Nur Insider Kennen , 2014


více info...

Přidat komentář

Elsinor024
07.08.2019 4 z 5

Heiko Schrang nabízí jed a protijed v divokém koktejlu. V první části se dozvíme, jak je s naším světem nejspíš všechno trochu jinak, než si myslíme. Od nacistů v CIA, Marshallova plánu, 11. září, po krizi na Ukrajině a mnoha dalších věcí.
Hodně se samozřejmě věnuje Německu, kdy mimo jiné tvrdí, že němečtí kancléři stále musí podepisovat tajnou kancléřskou listinu o podřízení vítězným mocnostem, což bylo ujednáno po druhé světové válce. Nakonec to má docela logiku. Nebo alespoň po válce mělo. Další taje a nechutnosti německé politiky jsem ale přeskakovala.
Co z toho všeho je pravda? I malá část by byla dost šílená... A náš svět dost šílený je, o tom není pochyb.
Aby to všechno děsivé napravil, předkládá autor jako protijed ve druhé části knihy návod, jak se s tím vším vyrovnat a nezbláznit se. Asi musel tuhle duševní školu sám nutně použít, aby se nestal paranoidní a nepomátl se. Ta hranice je dost tenká.
Ponořil se do toho hluboko, aby alespoň někde našel jistotu. Helen Schucman, Lao-c, Konfucius, Thich Nhat Hanh, Buddha... No nedivím se, že potřeboval nějaké ukotvení a změnu. Jen nahlédnout, jak to všechno asi je, zděsit se a pak rychle pryč. Nechat tu špínu daleko za sebou. Už jen z pudu sebezáchovy.
Moc pěkný je jeho zážitek s křivými schody v buddhistickém chrámu, které mu změnily život:)

Iki1
01.05.2019 3 z 5

V dnešní překotně se měnící době plné fake news člověk neví, co si z různých zdrojů valících se na jeho hlavu má vybrat a čemu (ne)uvěřit. Budeme se vracet ke zdravému prostému rozumu? Kniha každopádně přináší dost podnětů k přemýšlení. Na druhou stranu je dobře, že leccos můžeme s čistým svědomím prostě hodit za hlavu a žít dál svůj nekomplikovaný prostý život.