Lži století, které znají jen zasvěcení

Lži století, které znají jen zasvěcení https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335415/bmid_lzi-stoleti-ktere-znaji-jen-zasvece-bni-335415.jpg 4 39 11

- Kteří světoví politici a podnikatelé tahají za nitky v pozadí? - Co se stalo s těmi, jež se pokusili postavit nově zaváděným pořádkům? - Co skutečně vedlo k válkám v Afghánistánu, Iráku a Libyi? - Kam až vede vliv Goldman Sachs a kdo financoval nacisty? - Jaké tajemství se skrývá za vraždou Johna F. Kennedyho? - Je londýnské finanční City státem ve státě? Autor pečlivě pracuje se zdroji a předkládá informace, které nahánějí hrůzu, ale měli bychom je znát. Ukazuje, jak současní „vůdci světa“ za přispění médií ovládají běžného člověka pomocí strachu, pocitů viny či závislosti na majetku. Ukazuje však také cesty, jak se z této pasti mocných vymanit a vykročit k pozitivnějšímu a svobodnějšímu přístupu k životu. Knížka, původně autorem vydaná na vlastní náklady, se záhy stala velkým bestsellerem. Je na trhu zcela ojedinělá a zaujme každého, kdo se zajímavá o společenské a politické dění. Odkryje před vámi informace a kauzy, které měly zůstat skryté.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Die Jahrhundertlüge, die nur Insider kennen , 2013


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
09.04.2023 3 z 5

První část knihy mě i přes to , že to bylo velice zajimavé moc nebavila, samý německý politik a kancléř, kdy kde co a jak. Vše co bylo jinak popsáno se dnes děje. Takže na každém šprochu, pravdy trochu. Něco podobného už jsem několikrát četl v lepším podání, ale druhá část o zákonech mě bavila mnohem víc i když zavání duchovnem, něco na tom taky bude. Vše spěje k Novému světovému řádu ať se vám to líbí nebo ne. Moderní doba, nový věk. Svět se musí změnit. Už to začalo, zavedení Eura, inflace, covid časem jedné světové měny, jedné světové vlády, jednoho světového jazyka apod.

Bedřich63
11.07.2022 4 z 5

Kniha je složená ze dvou částí.
V první polovině knihy autor poodkrývá pozadí fungování lidské společnosti. Je to psané z německého úhlu pohledu, takže to tak čtenář musí brát. Nebo že by opravdu Němci dopláceli na vznik EU a Eura?? Spoustu z těchto informací jsem už četl v jiných knihách a článcích. Vše je dobře vybaveno zdroji, odkud autor čerpá informace.
V druhé části se autor zabývá duchovní stránkou našeho života a tady se mi to zdálo slabé.
Dvojku si ale budu chtít přečíst


harena
26.04.2022 5 z 5

"Politika je jen divadlo a lidé jsou publikem, které fandí.
Protagonisté na jevišti hrají své role a publikum je opticky rozlišuje jen barvami. Jeden je oranžový, druhý modrý, třetí červený, další žlutý nebo zelený. Když herci svou roli zvládnou dobře, podaří se jim vtáhnout diváky emočně do děje tak silně, že je odehrávající se scény polarizují. Mezi jednotlivými přihlížejícími pak dochází k vášnivým sporům o to, jestli je oranžová lepší než modrá nebo žlutá než červená."
Existuje ale člověk, kterému je úplně jedno, jaké barvě ti blázni v publiku fandí: majitel divadla."
"Kdyby volby mohly něco změnit, byly by už dávno zakázané."

Kdo tady tahá za nitky, záhadná úmrtí, jak se dělají peníze z ničeho, jak se inscenuje válka, Lybijská lež, komu patří německé zlato, prokletí rodu Kennedyů opravdu by byly války v Iráku, Afgánistánu, kdyby jejich jediné bohatství bylo třeba pěstování vojtěšky? A mnoho dalších témat psaných jasně, stručně i s odkazy.
"Mezi východní a západní kapitalistickou politikou je rozdíl jen v tématech ideologie a barvě vlajek. A dnes po pár letech, se znovu metody vracejí."

Drsné čtení, ale všechno tu má logiku, spisovatel je Němec a uvádí spoustu odkazů i citací, je dobře, že knihu vydal sám za sebe, když jiní nakladatelé po počátečním nadšení od vydání odstoupili. Určitě si přečtu druhý díl.

pavka88
01.04.2022 5 z 5

Určitě pět hvězdiček za to, že autor knihu vydal. Nemusím úplně všemu věřit, ale kniha mě donutí o tom přemýšlet. Ale ono to je všechno logický. Všichni by si ji měli přečíst.

LordByron
11.01.2022

Nie je to zlé. Niektoré zaújmavé a ťažko vyvrátiteľné veci o EÚ a FED-e. Pekná kapitolka o Líbyi. Pár vecí z Nemecka ku ktorým sa našinec nevie ako vyjadriť. Skvelá kapitolka o molochu Goldman Sachs ,ktorú určite každému doporučujem (ked už nič iné)a aj o Bilderbergu.To stálo za to.
A potom pošahaná zmienka o iluminátoch ktorá to dosť kazí(a znižuje autorovu dôveryhodnosť) a nejaké tie morálne kecy.Autor fandí Ronovi Paulovi a Nigelovi Farageovi čiže : )
Není to zle. Spomedzi konšpiračnej literatúry asi jeden z relatívne lepších kúskov ale aj tak je to dakedy skôr konšpirácia..

moničina
30.06.2019 5 z 5

Vynikajúco napísaná kniha, zrozumiteľne, uveriteľne a s množstvom odkazov citácii. Autor, ktorý si zaslúži moju úctu za odvahu pustiť do sveta toto dielo si dal veľmi záležať a na rozdiel od iných kníh s danou témou táto kniha nie je povrchná. Dozvedela som sa tu aj veci, o ktorých som netušila, hlavne z Nemecka konca 80 a zač. 90 rokoch pred začiatkom privatizácii a Bruselskej afére a podozrivých úmrtiach. Jedným slovom skvelá kniha, už idem na druhý diel a dúfam, že nám preložia do slovenského/českého jazyka aj jeho ďalšie dve knihy, ktoré doposiaľ napísal, napr. čo sa deje vo filmovom priemysle (kniha: Die GEZ-Lüge: erkennen - erwachen - verandern).

bee88maja
09.07.2018 4 z 5

Trochu ilumináti, trochu paranoia a nebo pravda? Tahle kniha, je trochu stihomamem, ale na druhou stranu, na každém "šprochu" pravdy trochu. Dvě části, v první - ozřejmení historických událostí z jiného pohledu, než nám předkládají média. V té druhé hledáte sebe a odpovědi. Za mne dobrý počin.

Bustedka
28.11.2017 2 z 5

Verim, ze ta kniha muze byt pro mnoho lidi zajimaca, ale ja ji nejsem schopna ani docist. Ocenuji vsak to, ze si dal opravdu autor zalezet. Je to velmi podrobne a prichazi s jasnymi argumenty. Autor je Nemec, euroskeptik a jeho nenavist vuci EU je v knize jasne zretelna.

flare
25.09.2017 5 z 5

Jak to říká kamarád u Fahrenheit 9/11, kdyby na tom bylo 5 minut pravdy, tak je to s tím světem hrozně špatné..za mě good počtení ze všech úhlů pohledu.

nikolicevopice
11.08.2017 5 z 5

Super kniha, která jsem zhltla jedním dechem. Miluji knihy, které nás nechávají nakouknout za oponu, kterou nám předkládají média.

mschmidtova
15.07.2017 5 z 5

No, není mi dobře z toho, co jsem četla. Pět hvězd dávám za odvahu autorovi, že knihu vůbec vydal. Za obsah rozhodně ne. Ale jsem vždycky ráda, když se dozvím pravdu, protože se podle ní můžu zařídit. A tady je ta pravda vážně drsná.