Lupiči mrtvol, nebožtíci a další duchařské lahůdky

Lupiči mrtvol, nebožtíci a další duchařské lahůdky https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23958/lupici-mrtvol-neboztici-a-dalsi-ducharske-lahudky-23958.jpg 3 7 3

Napínavé čtení o osudech mrtvých, jejichž těla byla uloupena buď pro potřeby lékařského výzkumu, nebo ze zištných důvodů. Autor shromáždil a co nejobjektivněji zpracoval množství informací o vykrádání hrobů v Anglii a zejména v Spojených státech.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Body Snatchers, Stifts and Other Ghoudish Delights


více info...

Přidat komentář

Kontryhelka
17.01.2022 5 z 5

Zajímavě popsané osudy lupičů mrtvol a jejich nebožtíků. Problematika s vykrádáním hrobů v předminulém století.

Zdeniczka
11.06.2020 4 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila, kombinace historie, kostí, tehdejších postojů a souvislostí mi přišla zajímavá. Nejedná se o klasický příběh, spíš soupis souvisejících témat. Ať už se jedná o lupiče mrtvol, smutné osudy lidí s různými genetickými vadami, se kterými si tehdejší věda a poznatky neuměly poradit, přístupy, které se časem velmi pozvolna měnily. Na jedné straně odpor lidí s vykradači hrobů, kteří jim často uloupili jejich blízké, na straně druhé lékaři a studenti medicíny, kteří by se bez oněch vykradačů neobešli, protože získat tělo legálně bylo kdysi prakticky nemožné. Na tato témata člověk občas okrajově naráží ve filmech nebo historických románech, tady se o problematice dozvíme opravdu hodně. Koho toto téma zajímá, tomu knihu určitě doporučuji k přečtení.


Vlk.kh
05.01.2018

Kdysi na střední jsem tuhle knížku dostal, ale kdo ví, kde je jí konec. Co si pamatuju, tak jsem z toho nijak zvlášť odvázaný nebyl. Holt jsem už tehdy přičichl ke Kingovi, Koontzovi a Barkerovi, takže jsem měl laťku nastavenou hodně vysoko :-)

Štítky knihy

duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Frederick Drimmer
americká, 1916 - 2000
1996  74%Velmi zvláštní lidé
1994  66%Lupiči mrtvol, nebožtíci a další duchařské lahůdky

Kniha Lupiči mrtvol, nebožtíci a další duchařské lahůdky je v

Přečtených15x
Knihotéce22x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x