Luna z lůna

Luna z lůna https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490109/bmid_luna-z-luna-Oxp-490109.jpg 4 37 7

Luna je zvláštní holčička. Mluví s hvězdami, duhu má jako klouzačku a mraky bere jako přátele, Jenže poslední dobou často pozoruje pozemský život a i když vnímá, že se tam dějí i složité věci, jedno jí nedá spát. Chtěla by poznat dotek. A aby toho nebylo málo, tak na hřiště, kam dobře vidí, chodí jeden kluk a touží po sestře. Kouzelný příběh pro děti i jejich rodiče, který otevírá jiné možnosti vnímání běžných starostí.... celý text

Přidat komentář

knihamouder
16.11.2023 5 z 5

Kniha o dětských radostech, bolestech, myšlenkách i strachu. O otázkách a odpovědích, o rodičích, zrcadlení a splněných přáních, o duších.. jemné čtení pro dětská ouška, ale i ta dospělá. Děkuji.

ditul
28.10.2023 5 z 5

Pěkně zpracovaný příběh o Luně a jejím přání a o kamarádství Emmičky a Páji, který ji radí, jak řešit své problémy a ona má velikou radost, když se ji něco podaří pochopit a tím změnit pohled na věc..


lentilka_007
13.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Ach, takové smíšené pocity.
Téma má originální a dobrý potenciál, ale přišlo mi nevyužité.
Celé to navíc občas dost skřípe v logice.
Předškolák tlumočící filosofická moudra hodná vysokoškoláka, absence otce v celém příběhu a přesto těhotná maminka, Luna všude zobrazovaná stejně stará jako ostatní
Kapitola s pointou je tak nějak vecpaná na konec knihy, jakoby autorka měla pocit, že musí ještě něco přihodit k příběhu.
Pravopisné chyby tahaly za oči, pokud to prošlo korekturou, je to hodno reklamace.

Škoda nevyužitého potenciálu.
Věkově moc netuším, pro jaké děti je to už uchopitelné. Možná tak kolem 12 let.

Luciluc
21.03.2023 5 z 5

"Někteří netřídí ani odpadky, natož myšlenky." (str. 30)
Knížka čtená dceři. Tip od mamky. Luna z lůna je pro starší děti (nenašla jsem však věkové doporučení). Jak na pochopení toho co nám příběh chce říct, tak i tím, že se střídají kapitoly o Luně, Emmičce a Pájovi, a dějová linka je náročnější na zapamatování. Ale i moje skoro čtyřletá dcera si z toho něco vzala (s mojí pomocí a "přetlumočením myšlenek"). Knihu jsem jí původně ani nechtěla číst, měla to být četba pro mě, s tím, že jsem chtěla posoudit, jestli ji někdy v budoucnu číst budeme nebo ne. Ale zahlédla ji a chtěla číst také. Teď je alespoň znalá toho, že lidé se bojí, protože věci neznají, že změna je ze začátku nepříjemná, protože nevíme co čekat, ví o síle myšlenky, že když si něco moc přeji, mám si to představovat a vesmír mi to pošle (zákon přitažlivosti). Hodně ji zaujal imaginární batůžek, do kterého si schováváme hezké věty, které nám lidé řekli.
Dceru spíš zaujaly ilustrace a "hry", které jsme po přečtení kapitol spolu hrály, než příběh samotný. Mě se celkově líbil námět knihy a chystám se přečíst si nějakou "dospěláckou" knihu s touto tématikou. A časem i Luna z lůna- Na Zemi.

hatifnat
16.03.2023 odpad!

Naprosto otřesné. Autorka neumí psát, neumí česky (co s tím textem dělala v tiráži uvedená korektorka, je mi opravdu záhadou) a způsob, kterým násilně cpe postavám do pusy lifecoachingová moudra, je mimořádně odporný. Jedna z nejhorších knih, které jsem kdy četla.

matfan
01.11.2022 5 z 5

Jsem vděčná, že se mi kniha dostala do rukou. Vřele doporučuji všem. Trochu mi připomíná Malého prince.

Didi1973
30.09.2022 4 z 5

Jako motivační literatura pro děti i rodiče velmi dobré a zřejmě fungující. Po literární stránce by to ale ještě chtělo tůhle a támhle trošinku přidat.

Autorovy další knížky

2021  81%Detoxikuj život
2022  83%Luna z lůna
2023  87%Maják v srdci
2022  98%Luna z lůna 2: Na Zemi
2023  90%Luna z lůna 3: Tajemství

Kniha Luna z lůna je v

Právě čtených2x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst23x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x