Lucinka a pohár trpělivosti

Lucinka a pohár trpělivosti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442590/mid_lucinka-a-pohar-trpelivosti-JAf-442590.jpg 5 4 1

Když malá Lucinka zazlobí, rodiče jí často říkají, že pohár jejich trpělivosti už brzy přeteče. Kde ale takový pohár schovávají? Jak asi vypadá? Čím je naplněný? A opravdu hrozí, že brzy přeteče? Zvědavost jí nedá spát, a tak se rozhodne, že záhadný pohár najde a konečně celé záhadě přijde na kloub!

Přidat komentář

Bonda
06.09.2023 5 z 5

Překvapilo mě docela svěží vyprávění i neotřelý nápad hlavní zápletky. V záplavě banálních příběhů plných stereotypů, kterých je pro tuto věkovou skupinu tolik a které jsou lehce zaměnitelné, se mi to zdá jako příjemný kousek. Možná trochu jednooký mezi slepými. Zajímavá je postava chytrého školkového chlapce Matěje, který má svá tajemství a nikdo si s ním nehraje. Ale podnikavá hlavní hrdinka potřebuje jeho bystrý mozek, a tak si k němu i přes nevelkou počáteční důvěru najde cestu. Živý svět postav i prostředí (sklep) a nepředvídatelný děj s dobře dávkovanými zvraty. Dobré.

Štítky knihy

pro děti od 6 let

Autorovy knížky

2020  100%Lucinka a pohár trpělivosti