Lovy v rákosí

Lovy v rákosí https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188473/lovy-v-rakosi-188473.jpg 4 2 2

Zkušený a vášnivý lovec ukazuje v této knize, že lov není jen o střelbě a usmrcení zvěře, ale něco víc. Jeho vztah k přírodě je vskutku příkladný.

Literatura světová Povídky Příroda, zvířata
Vydáno: , Svět sovětů
Originální název:

V kamyšach , 1963


více info...

Přidat komentář

lynxir
14.10.2021 2 z 5

Drobná knížka, zajímavý úlovek z promoklého a mlhavým oparem zahaleného parku, s vyříznutým předním listem, zřejmě odstraněné jmenovité věnování, hádám na pozůstalost po nějakém zasloužilém myslivci, kterému knihu věnoval svaz k jakémusi výročí nebo možná odměna za vítězství ve střelecké soutěži. Lov, ač v názvu, není v knize to nejdůležitější, autor se s opravdu hlubokou oddaností a citem vyznává ze své lásky k řece a přírodě okolo ní v každé roční době; jeho popisy jsou skutečně velmi pěkné. Bohužel ve druhé polovině knihy začínají převládat kolchozy, sovchozy, okresní tajemníci sovětu a všichni možní i nemožní soudruzi. Škoda. Z budky do budky.

draka
20.09.2020 5 z 5

Mám rád knihy o lásce k přírodě a přátelství mezi lidmi i lovecké vášni, kterou spisovatel i jeho přátelé měli. Poutavé, veselé i smutné příběhy lovců kachen a ryb na řece Tiché Olši i běžném životě obyčejných vesnických lidí.
„Lidem je pořád všechno málo. Jenom rozumu má každej dost, každej si myslí, že by ho moh ještě rozdávat. Se svým rozumem je každej spokojenej. Žádnej pitomec si nenaříká, že ho má málo. Ale ničeho jinýho lidi jaktěživi dost nemají.“