Zlodějka vzpomínek

Zlodějka vzpomínek https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529157/bmid_zlodejka-vzpominek-65a5605037dc5.jpg 3 6 2

Lovkyně čarodějců série

1. díl >

Síla slov a nekonečná představivost v napínavém souboji o záchranu vzpomínek. Jen jedna dívka může vyhrát. Dvanáctiletá Rosie Oaksová žije se svojí matkou, ale něco není v pořádku. Annabell jako by chybělo všechno, kvůli čemu matky milují své dcery. Co se stalo? Proč ve vztahu chybí láska i zájem? Rosie hledá útěchu v psaní příběhů, ale nalezne možná i něco navíc. Jednou v noci se totiž stane něco nečekaného a dílky skládačky do sebe začnou zapadat. Rosie najde ve skrýši pod podlahou knihu s tajemným názvem: Průvodce lovkyně čarodějců. Autorkou není nikdo jiný než Rosiina matka. Ukazuje se, že kniha byla jejím pomocníkem v boji proti zlu, které sužuje svět a nikdy nebylo poraženo. Po světě bloudí třináct neviditelných čarodějnic a čarodějníků, kteří berou lidem to, co je pro ně cenné, a vnášejí do jejich životů prázdnotu. Jedna z těchto krutých bytostí krade lidem vzpomínky. A byla to právě ona, Zlodějka vzpomínek, která kdysi očarovala Rosiinu matku. Teď se chystá udeřit znovu! Rosie nemá na výběr – musí zaútočit dřív, než si pro ni čarodějnice přijde. Vyzbrojena znalostmi z tajemné knihy a ve společnosti svérázné kamarádky Germ vyrazí do boje s nebezpečnými čarodějci. Dokáže mladá lovkyně využít svoji nejsilnější zbraň – tedy slova a představivost – v nelítostném souboji s temnotou? Stane se právě znalost příběhů jejím hlavním arzenálem, aby se mohla postavit přesile tváří v tvář?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

The Memory Thief , 2022


více info...

Přidat komentář

okeey
08.04.2024 4 z 5

Příběh, který má obrovský potenciál, ale bohužel nedostal v prvním díle tolik prostoru na to, aby se pořádně rozvětvil, za mě by si zasloužil více stran. Ale věřím, že druhý díl bude barvitější a řekne nám víc.
Kniha se četla velmi dobře a bavila mě, těším se na další díl. Fantasy pro děti a mládež je jeden z mých oblíbených žánrů.

nela3812
13.02.2024 3 z 5

Čas od času si ráda přečtu příběhy, které mě vrátí do dětství. Jediným záporem je, že jsem k nim mnohem kritičtější než před lety. Ale i přes nalezené mínusy bych vám příběh ráda doporučila, protože to vypadá jako velmi slibný začátek magické série pro mladší čtenáře.

Sledujeme Rosie a její kamarádku Germ, mladé slečny, které objevují taje skrývaného světa plného magie. Rosie je tichá, zpátečnická. Germ je naopak velmi přátelská, akční a zvídavá. Dva charaktery, které se vzájemně doplňují. Kromě magického světa odhalují dívky také problematiku dospívání – a to nejen změny těla, ale také změny potřeb, tužeb atd. Tento prvek mi byl velmi sympatický a v příběhu je krásně uchopen skrze zvídavé a hluboké rozhovory. Oceňuji přidanou hodnotu příběhu a zpracování.

Dějová linka hodně zaostává, negraduje a všemožně se míchá. Je to chaotické a neuspořádané. Čas hodně rychle plyne a zdá se, že je čtenář připraven o mnoho podstatných detailů a rozhovorů, které by mohli celý svět ještě více přiblížit. S ohledem na cílovou skupinu je svět jednodušší, ale i tak bych se to nebála obohatit o více popisů a šla bych do hloubky. Protože právě ta magie je v celém příběhu to hlavní. Vše se doslova vyřeší mávnutím kouzleného proutku. Je to kouzelné, a propletení s dětskými příběhy nápadité, ale příliš jednoduché a to i pro mladší čtenáře. Zápletka tu defacto neexistuje, což je s ohledem na potenciál námětu velká škoda. Tady se věci prostě dějí.

Příběh by potřeboval více stran, aby měl prostor se rozvinout. Celkově jsem během čtení měla pocit, že hodně kloužeme po povrchu a nikdy se nepodíváme na hlouběji. Chystám se také na druhý díl a doufám, že nám více přiblíží svět čarodějců. Na závěr musím podotknout, že některé scény jsou skutečně magické – například ta s modrým ptáčkem mě naprosto uchvátila.

Hodnocení: 3/5


Štítky knihy

čarodějnice pro děti od 11 let pro dívky duchové a přízraky fantasy

Autorovy další knížky

2024  57%Zlodějka vzpomínek
2024  85%Moře věčnosti

Kniha Zlodějka vzpomínek je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce29x
Chystám se číst16x
Chci si koupit4x