Lovci vlků / Zlaté údolí

Lovci vlků / Zlaté údolí https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204189/lovci-vlku-zlate-udoli-204189.jpg 5 14 2

Dobrodružný román z prostředí drsné kanadské přírody. Ve dvou dílech je mistrně popsán život lovců, traperů a potulných indiánů. Příběh je vyprávěn z pohledu mladíka Roda, který se v úvodu seznamuje s divočinou, sbírá první lovecké úspěchy, poznává ryzí přátelství a dokonce vede boj o vlastní život a život svých přátel. Skvělé románové čtení pro všechny čtenáře a milovníky dobrodružné literatury.... celý text

Přidat komentář

Jerry.69
31.01.2019 5 z 5

Naprosto povedené dílo napsané v prvních letech 20 století a přeložené krásným jazykem českým ne nepodobným starým rodokapsům toliko citovaných ve starých filmech jako například Cesta do nitra študákovi duše, či mluva hochů cestujících do Pravěku.
Bylo milé a osvěžující přečíst si starší knihu tolik odlišnou od současného světachodu. A mimochodem...ten drsný sever je skutečně toliko dobrodružný, hoši ...

TaLu
06.04.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla po mnoha letech díky čtenářské výzvě. Vzpomněla jsem si na ní hned, jak jsem přemýšlela o knize, starší než jsem já.
Stačil první odstavec knihy a kolem mne byla totožná atmosféra dobrodružství v přírodě - stejná jako kdysi, kdy tyto knihy formovaly moje sny.
Teď po letech vím, že vedle saní zřejmě už nepoběžím, ale který současný osmnáctiletý chlapec by dokázal to, co hlavní hrdinové.
Přečetla jsem jedním dechem a ještě se díky tomu vrátila do doby, kdy jsem slova tohoto autora hltala. S časem ta slova jen zrají, když nepočítám nějakou tu tiskařskou chybu.
Mohu vřele doporučit, snad s výjimkou ochránců zvířat, přece jen je tato kniha především o lovu a boji s drsnou přírodou.

Slibovaná kouzelná věta prvního odstavce:
" Bylo příliš pozdě, aby se ozývaly hlasy dne, a příliš brzo pro noční toulku a hlasy nočních zvířat."