Lovci mustangů

Lovci mustangů https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58521/lovci-mustangu-58521.jpg 4 40 8

Dobrodružný příběh patnáctiletého newyorského chlapce Andyho, kterého přivedly na Divoký západ romantické sny a šestákové romány a který na vlastní kůži pozná pravou skutečnost.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Mustangers , 1965


více info...

Přidat komentář

Kakho-Oto
01.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Když jsem v dětství knihu četl poprvé a podruhé, líbila se mně podstatně více než nyní, když jsem si jí po více než čtvrtstoletí přečetl potřetí. Navzdory tomu uděluji knize slabší čtyři hvězdičky. Druhá polovina románu, kde je dopaden padouch Bart Cluett a kde se objevují Komančové, je o poznání lepší než první polovina. V knize je popsána jedna z historických bitev mezi Komanči a lovci bizonů, ke které došlo u Adobe Walls. Běloši opevnění za zdmi z vepřovic odolali útoku obrovské komančské přesily. Čekal jsem, že otec s Andym zůstane, ale měl holt toulavé boty. "Náhradním tátou" Andyho se stal jeho starší parťák Matt Kirbo.

Yarwen
10.10.2022 2 z 5

Kniha od v Česku v podstatě neznámé autorky dostává svému názvu - je pro všechny kluky a děvčata, kteří mají rádi koně, zvláště pak ty volné, divoké. Patnáctiletý Andy se vydává z New Yorku do Texasu hledat svého otce a přitom si splnit svůj sen lovit mustangy.
Kniha je psaná přes silné růžové brýle, je zde mnoho šťastných náhod, ale zase je cílena hlavně na dětské čtenáře, je tedy nutné přimhouřit oko. Silný okamžik přijde, když Andy konečně dostihne svého hřebce, naopak u střelby do Indiánů zde bylo málo zdůrazněno, že kmeny nebojovaly o nic jiného než o svůj holý život, který se jim vytrácel, když lovci bizonů protiprávně stříleli podstatu jejich živobytí.
Útlá knížka, která asi neuvízne navěky v paměti, neurazí ani nenadchne, osciluje kolem průměru.


kokrokr
09.10.2020 3 z 5

Pěkné dobrodružné čtení pro kluky o lovu mustangů, hledání otce a cestování divokým Texasem.

Panvaclav
28.06.2016 5 z 5

Moc hezký příběh

Blue
26.06.2016 3 z 5

Přečíst se to dá, ale jak už z hvězdičkového hodnocení vyplývá, kniha mě moc nenadchla. Přece jen postrádá nějakou větší jiskru. Anebo je to tím, že už nejsem dítě. A té anotaci, která říká, že kniha zobrazuje tzv. Divoký západ pravdivě, je možné se trochu zasmát. Například komančský chlapec, který umí anglicky a pak ho ještě Andy na prérii nějakým rychlokurzem naučí i číst - to je jako z Karla Maye. Ale co, je to kniha pro děti, tak nebuďme zbytečně kousaví.

LouisaEastberg
05.11.2015

Super knížka. Teda až na Strakáče. Chudáček malej.:(

puplik
24.09.2013 3 z 5

Knihu jsem přečetl za jeden nudný den ve škole :) svižné počteníčko

vitavita
13.03.2012

Čtivá kniha - Andy to z New Yorku na Západě neměl jednoduché.