Lovci lidí

Lovci lidí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519991/bmid_lovci-lidi-Hh4-519991.jpeg 4 14 4

Revizorské humoresky. Jak sám autor, dlouholetý revizor, říká, má nutkání ukázat jedno z nejzvláštnějších povolání v pravém světle. Bez obalu a přetvářky. Zábavné i méně zábavné historky z revizorské praxe, bez oficiálních stanovisek pro média. Přečtete si 13 příběhů a nahlédněte do tajů práce kontrola jízdenek brněnské dopravy.... celý text

Přidat komentář

jaroiva
06.12.2023 5 z 5

Krom toho, že je mi blízké to brněnské prostředí, přesně vidím, kudy která linka jede, překvapil mě příjemný jazyk knihy.
Jinak ale patřím k těm nevrlým pasažérům, kteří se budou škaredě tvářit na revizora, že ho zase kontroluje. Ono, když se podaří, že vás kontroluje několikrát denně, tak holt nadšená nejsem.
Knížce se ale podařilo v mých očích tuhle podivnou profesi trochu polidštit, což se nepodařilo ani Jaroslavu Marvanovi jako revizorovi pražských dopravních podniků Gustavu Andělovi.

ivetdos
23.09.2023 5 z 5

Kniha o práci revizora? Tomu říkám originální kousek. A bavila jsem se moc.

Překvapilo mě, jak dobře je kniha napsaná, neřekla bych, že ji nenapsal vypsaný spisovatel. Je tedy útlounká, má necelých 110 stran, ale velmi dobře se četla, nenudila a pobavila. Je lehká, svižná a vtipná. Ocení ji zejména Brňáci, protože autor často zmiňuje ve svých povídkách přímo cesty a zastávky, kde se dané události staly, to mě na knize bavilo asi nejvíc, protože jsem si to dokázala dobře představit. Ale nebojte, kniha určitě pobaví i zbytek republiky, jde často o bizarní situace a zážitky, které s cestujícími autor zažil. Je to až k neuvěření, jako z filmu. Není to vůbec jednoduchá profese a rozhodně jsem na ni změnila po dočtení svůj názor.

Tohle se opravdu povedlo, určitě se po knize mrkněte, rozhodně stojí za pozornost


Jane2016
20.08.2023 4 z 5

Povídky žánr, který miluju a ke kterému se vždy ráda vracím. Ta rozmanitost jednotlivých příběhů, to je něco, co mě nikdy nepřestane bavit.

Revizoři obecně nejsou společností přijímání příliš kladně. Přiznám se, sama studuju v Praze již několik let a na jednu nepříjemnou historku spojenou s revizorem bych si také vzpomněla. Ale co se na toto povolání podívat z jejich strany? Vsadím se, že to Vás nikdy nenapadlo. A přiznám se, že mě taky ne.

A těchto 13 příběhů bylo skvělých, všechny byly zajímavé. Čtivost celé knize rozhodně nechybí, garantuji Vám, že se u některých příběhu opravdu nasmějete. A u druhých zjistíte, že toto povolání rozhodně není žádný med.

Knížka je uzoučká, má pouhých 108 stran. A pokud máte rádi povídky, tak Vám Lovce lidí musím rozhodně doporučit všema deseti. Dokonalá oddechovka na konec léta.

Mikik
29.07.2023 3 z 5

Taková jednoduchá oddechovka, vtipné příhody, co se staly brněnským revizorům.

Štítky knihy

Brno humor městská hromadná doprava

Autorovy další knížky

2012  100%Vše o uzení
2023  71%Lovci lidí

Kniha Lovci lidí je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x