Loď mrtvých z Altony

Loď mrtvých z Altony https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90946/lod-mrtvych-z-altony-90946.jpg 3 13 2

Do hamburgského přístavu připluje loď, na které není jediný živý člen posádky a je proto velkou záhadou, co se na palubě vlastně stalo. Někteří cestující byli napadeni pravděpodobně cholerou, ale co ten zbytek, který byl pobodán a krutě usmrcen? Ve stejnou dobu do Hamburgu přijíždí Jacques Pistoux. Výtečný a vyhledávaný šéfkuchař dostává velkorysou nabídku z hotelu de l'Europe. Shodou různých náhod se ocitá na místech, kde se řeší záhada ztroskotané lodi, která souvisí se zámožnou rodinou, od níž získává záhy po svém příjezdu velikou zakázku. A protože hlavní hrdina je nejen kuchařem, ale i amatérským detektivem, pouští se částečně proti své vůli a také kvůli krásné dámě, do pátrání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Totenschiff von Altona , 2005


více info...

Přidat komentář

haki34
23.04.2021 3 z 5

(SPOILER) nalezena v knihobudce jako vyřazená z knihovny. Začetla jsem se...hned první kapitola začla slibně, poměrně dramaticky, líčící obraz skázy na palubě Anastázie...a pak už to celé jen klesalo ke dnu.
Jako by se autorka nevěděla rozhodnout, zda píše thriller (pasáže s unesenou Grétou), detektivku ( pátrání kuchaře Pistouxe), červenou knihovnu (tajemná slečna rejdařová a neohrožený kuchař) nebo gastronomickou příručku - opět Pistoux a francouzské menu v akci... a aby těch námětů a linek nebylo málo, zapojila i vydírání, incestní vztah a pornografii. Jaksi však nedokázala pořádně rozvinout ani jedno. Unesená dívka naštěstí u únosce moc netrpěla, její předchozí osud zmíněn jen v náznacích. Na násilí a týrání v knížkách si fakt neppotrpím, takže toto potěšilo. Ale celková zápletka kulhala...jakto, že její únosce--zachránce se jako jediný motal po palubě, jakto že mezi 200mrtvolami ju našel celkem jistě ?? motiv únosu taky nic moc a Grétin útěk bez větších komplikací. Linka s kuchařem nebyla špatná, ale jak už jsem zmínila - kolísá mezi labžníkem - odborníkem, turistickým průvodcem, amatérským detektivem a neohroženým milovníkem. Tajemná dcera rejdaře G. - kráska s duševními problémy, nestálá, impulzivní..a co sám nechutný tatínek - podnikatel, který neváhá loď Anastázii, jakožto nevhodný důkaz jeho zdírání cestujících, trápených v nevyhovujících podmínkách, potopit ?? určitě nebude jen průměrný padouch, ale rovnou mega padouch ;)
Pistoux tedy kromě mistrovství v kuchyni předvede i výkon hodný Poirota a vše končí happy endem opět na lodi...
Nepotěší, neurazí, možná si zapamatuji osud kapitána Anastázie, Grétu prchající z vězení...a možná ani to.
Vracím do knihobudky..

ViktorieMars
18.05.2020 3 z 5

Pohodové počtení, hezky vylíčené prostředí a zápletka celkem zajímavá. Podle mě fajn knížka, ale žádná pecka.


Autorovy další knížky

Virginia Doyle
německá, 1959
2008  68%Loď mrtvých z Altony
2008  60%Rudá kočka